Nie da się zainstalować najnowszych sterowników Nividia

Nie mogę zainstalować tych sterowników : https://www.nvidia.pl/Download/driverResults.aspx/157558/pl 442.50

Poprzednia wersja 442.19 instaluje się bez żadnych problemów .

Sytuacja wygląda tak że w trakcie instalacji jak to zawsze bywa pojawia się czarny ekran na chwile i potem pojawia się pulpit z włączoną instalacją ale tym razem nie dochodzi ta instalacja do końca . Pojawia się komunikat instalacja zakończona niepowodzeniem i tak za każdym razem nie ważne czy instalacja na czysto czy ekspresowa .

Miał ktoś podobny problem i wie jak temu zaradzić ?

A próbowałeś odinstalować całkowicie sterownik karty do zera i zainstalować ten najnowszy ?

Poprzez Panel sterowania usunąć czy jak ? Czysta instalacja odinstalowuje sterowniki i instaluje nowe ale tak samo kończy się ta instalacja nie powodzeniem .

Napisz jaka karta (model) i jaki system operacyjny. Czarny ekran i niemożność zainstalowania sterowników może świadczyć o uszkodzeniu grafiki szczególnie starszej generacji gdzie takie objawy są częste.

To pozostań przy starej do czasu wydania kolejnej wersji :wink:

Karta nie jest archaiczna? Paczka do niej sterowniki ma.

MSI Gtx 970 4GB Gaming i Windows 7 . Przy każdej instalacji sterowników do karty pojawia się czarny ekran na dosłownie 2 sekundy i zawsze instalacja przebiega dobrze to znaczy kończy się powodzeniem tylko w przypadku 442.50 kończy się nie powodzeniem . Tak jak pisałem wcześniejszy sterownik 442.19 instaluje się do końca z powodzeniem i też czarny ekran pojawia się na 2 sekundy w trakcie instalacji . To jak dla mnie normalne przynajmniej jak instaluje sterowniki korzystają z TV podłączonego kablem HDMI do karty .

Właśnie tak zrobię jak nie znajdę żadnego rozwiązania żeby zainstalować te sterowniki .

Co to znaczy że karta jest archaiczna ? Paczka do niej sterowniki ma ? Nie rozumiem Cię .

Że jest niewspieranym juz przez produceta produktem, który w ocenie wytwórcy powinien isć na śmietnik. :wink:

Ma.

Ja Ciebie też, piszesz, zę masz problem ze sterownikami z kartą. Nie podajesz MODELU KATY, a później dziwi Ciebie, ze pierwszym skojarzeniem jest, że może po ludzku już niewspierana. :wink:

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/345326/geforce-44250-game-ready-driver-cannot-be-installe/

Podobny problem ale system inny oraz z tego co rozumiem nie może rozpocząć w ogóle instalacji jak wybiera ekspresową albo instalacje na czysto .

MSI Gtx 970 4GB , Jest wspierana przez producenta skoro na stronie Nividi zawsze wybieram sterowniki pod tą kartę i system .

… ale zapomniałeś o tym wspomnieć, o modelu w 1 poscie i stąd moja uwaga, że zgadujemy. :wink:
OK, koniec oftopu

Dobrze , OK :smiley:

Z tego co widzę opłaca się zainstalować ten sterownik jest poprawa FPS w grach . Do tego denerwuje mnie komunikat za każdym razem jak uruchamiam Red Dead Redemption 2 żebym zainstalował nowszy sterownik co prawda klikam anuluj jak ten komunikat wyskakuje i gra się uruchamia ale muszę wtedy minimalizować okno z grą i przeglądarkę wyłączyć bo mi się automatycznie uruchamia karta firefox z najnowszymi sterownikami od NIVIDI . Może zainstalowanie jeszcze starszej wersji niż 442.19 i potem próba instalacji 442.50 da jakiś efekt ? A jak usunąć sterownik żeby nie było po nim żadnych pozostałości ?

Użyj tego:

A potem spróbuj zainstalować najnowszą wersję.

Spróbuje i napiszę jak poszło . Zawsze mam starszą wersje na dysku zapisaną .

Nie usunie to sterowników od karty graficznej procesora ?

Usunie ci to wszystkie sterowniki do karty graficznej jakie masz w systemie.

Zaznaczyć te opcje czy nie ? :

W trybie awaryjnym komputer uruchomić ? Tak jest zalecane przez program żeby się obyło bez problemów podczas usuwania .