Nie da się zainstalować najnowszych sterowników Nividia

Zaznaczyć te opcje czy nie ? :

W trybie awaryjnym komputer uruchomić ? Tak jest zalecane przez program żeby się obyło bez problemów podczas usuwania .

Ustawienia zostaw takie jakie są domyślne w programie. Niczego nie zmieniaj jak nie bardzo wiesz jak masz się w tym poruszać. Mozesz to zrobić w trybie awaryjnym ale nie jest to konieczne. Dobrze by było gdybyś wcześniej pobrał sterowniki które chcesz zainstalować. Potem w trybie offline (odłącz kompa od netu) odinstaluj sterowniki tym programem i zainstaluj nowe te które pobrałeś.

Niestety w trybie online nie udało się zainstalować sterowników spróbuję jeszcze w trybie offline .

W trybie offline chodziło o to aby po usunięciu sterownika tą aplikacją system (windows update) nie pobrał sam sterownika.

Nie da się tak samo w trybie offline może lepiej zaznaczyć wszystkie opcje w tym programie ? Windows Update mam wyłączony .

Skoro masz WU wyłaczony to w ogóle masz zaktualizowanego Windowsa? Najnowsze sterowniki potrzebują aktualnego systemu.

Wyłączyłem Windows Update zaraz po zainstalowaniu systemu na nowo żeby mi nie zaśmiecał dysku niepotrzebnymi danymi. Jak mi się jakaś gra nie chciała uruchomić lub program to zainstalowałem Microsoft Visual C lub pobrałem potrzebny plik żeby dany program lub grę uruchomić i zawsze dawało to pozytywny efekt . Myślę że póki co nie będę ruszał Windows Update poczekam na następny sterownik od Nividi i zobaczę czy się zainstaluje . Wersja poprzednia 442.19 zainstalowała się bez problemu. Nie pomogło też zaznaczenie wszystkich opcji w tym programie odnośnie Nividi oraz odinstalowanie i instalacja tych sterowników w trybie awaryjnym . Także już nie wiem co mógłbym zrobić .

Przy najnowszych sterownikach producent zawsze zaleca by najpierw zaktualizować system do aktualnej wersji.

Jaką konkretnie aktualizacje do Windows trzeba zainstalować ? Do tej pory nie było problemów z instalacją sterowników także raczej nie wydaje mi się żeby to przez to było i chyba lepiej poczekać na nowszą wersje sterownika niż zaśmiecać dysk aktualizacjami Windows .

Aktualny Windows to 1909. Nie wiem jaki masz. Włączasz WU i system sam powinien do tej wersji się zaktualizować.

Wtedy pobierze się dużo niepotrzebnych plików poczekam na nowszą wersję sterownika Nividia i jak się nie zainstaluje to wtedy będę z tym działał . Chyba że ma Pan jakieś inne propozycje odnośnie tego co można by zrobić ?

Ty nie rozumiesz. Aktualizujesz system o aktualizacje z Windows Update (nawet ze sterownikami), a potem tylko aktualizujesz sterowniki do nowszej wersji. I czekanie za nowszym sterownikem od Nvidia nic ci nie da bez aktualizacji Windows z Windows Update.

Nie rozumiem skoro wszystkie sterowniki do tej pory się instalowały oprócz 442.50 bez aktualizacji Windows Update to jest bardzo dużo prawdopodobieństwo że nowsza wersja sterowników od nividi się zainstaluje bez ingerencji Windows Update .

Czytałeś w ogóle wymagania i instrukcję do tej wersji. Masz jak byk:
Includes support for Windows 10 November 2019 Update (19H2)

Wyraźnie jest napisane że jest to sterownik do Windows 7 . Zajrzałem na forum Nividi zagraniczne i jest tam parę wpisów typu nie da się zainstalować sterownika 442.50 . Nie tylko ja mam z tym problem także może być coś nie tak z tym sterownikiem.

Między innymi do 7, 8 i 10. Jak instalujesz w 10 to masz tam napisane jakie wymagania do 10 się tyczą. Ale teraz rozumiem, że ty chcesz zainstalować je w 7.

Windows 7 też potrzebuje pewnych aktualizacji, aby instalacja sterownika graficznego poszła + minimum SP1 wymagane. Do tego ze strony Nvidia wskazujesz, że dla Windows 7 i pobierasz sterownik.

Przecież pobrałem sterownik pod swój system oraz dla karty gtx 970 , zawsze tak robię .
https://www.nvidia.pl/Download/driverResults.aspx/157558/pl

Windows 7 Professional Service Pack 1 mam .

Tak jestem użytkownikiem Windows 7 Professional Service Pack 1.

To pomogło : https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5002
Dwie aktualizacje windows 7 które zainstalowałem ręcznie .
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc .