Nie działa Adobe Reader

Witam, od czasu kiedy zaktualizowałem system do windows 10 przestał mi działać Adobe reader. Instalowałem już różne wersje i zawsze pojawia się błąd.

“System Windows nie może odnaleźć pliku ''C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 11.9\Reader\AcroRd32.exe”. Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna u spróbuj ponownie.

Zależy mi na naprawie tego właśnie programu, odpowiedniki PDF mnie nie interesują.

Spróbuj pobrać wydanie 11 i ostatnią łatkę do 11?

Opcjonalnie wydanie DC, chyba że interfejs odrzuca:

Tak jak pisałem wcześniej różne wersje już instalowałem, te które mi podesłałeś również. Dalej bez zmian. Pewnie problem leży gdzieś indziej. Dzieki! :slight_smile:

Jak nie odpalam bezpośrednio programu tylko plik pdf dostaje komunikat:

System Windows nie może odnaleźć pliku (ścieżka pliku). Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.

Odinstaluj poprzednią wersję, przeczyść rejestr i spróbuj z nową.
Delikatne czyszczenie rejestru możesz przeprowadzić np CCleanerem lub jak wiesz co robisz, to ręcznie w edytorze rejestru.

Jeśli nie możesz odinstalować poprzedniej wersji z jakiegoś powodu, to pozostaje ręczne usunięcie plików programu z systemu, oraz również czyszczenie rejestru.

1 polubienie

Ja już dawno zauważyłem, że w Windows 10 nie działa poprawnie wersja Adobe Acrobat Reader XI i ją ludziom odinstalowuję i instaluję wersję DC (plus potem jego aktualizacja z menu Pomoc).

Microsoft Edge obsługuje PDF, jeżeli tylko potrzeba otworzyć plik.