Przed chwilą skończyłem rozmowę z Asus Polska… Ble ble proszę oddać sprzęt do miejsca zakupu jak sprzęt po wlaczeniu nie wchodzi do systemu, to świadczy o usterce.hdd… Dyrdymaly… Ale tłumacze że jak podaje Windows przez pena i rozpoczyna się instalacją bez problemu to o jakiej usterce mówimy chce podzielić hdd na partycje… instalka normalnie przebiega szkoda czasu
Problem moze polegac nie na instalacji a aktywacji.
W laptopach do ponownej instalacji służa nośniki recovery (odzyskiwania) ale sa chyba płatne.
Sprawdz tu.
https://serviceshop.asus.com/PL/PL/recovery.aspx
Zdaje sie ze sa płatne ale co ci szkodzi sprawdzić (kliknij na ? by wiedzieć skąd nr seryjny)
Strona w konserwacji prosimy spróbować później, ale jak rozmawiałem z konsultantem to powiedział że nie prowadzą sprzedaży nośników odzyskiwania, zresztą gościu był z każdym tematem na nie taki wazniak, maruda
Dziwne bo ja na nią wchodzę. Oczywiście nie wiem co dalej bo numeru nie mam
Spróbuj… JBNOCX053643454 zobaczymy
LOL co to za bzdury ,lepiej niech odda laptopa do serwisu bo z tym pojęciem co on ma to lepiej niech ktoś to zrobi za niego.Oddaj komputra do serwisa z 200 zł zapłacisz i będzie git majonez.
Po pobraniu Windows 10 z strony Microsoftu, wgraniu,system śmiga super, aktywowal się zaraz po pierwszym wlaczeniu neta. I co ważne klawisz F9 działa czyli partycja recovery aktywna. Temat zamknięty dziękuję za pomoc wiktor. bogast
No to ok. Tylko następnym ostrożniej z backupem systemu