Witam
Podczas normalnego użytkowania komputera, nagle pojawił blue screen a podczas próby uruchomienia wyskakuje komunikat „reboot and select Prosper boot dervice”. Bardzo Możliwe (ale nie pewne) że blue screen wyskoczył gdy gra wykonywała autosave. Dysku nie widać w biosie, bios normalnie pokazuje godzinę, próbowałem podłączyć za pomocą innych kabli, ale to nic nie dało. Co mogę jeszcze zrobić?
Ja miałem SSD Silicon Power, który pewnego dnia po prostu stał się niewidoczny dla komputera. System był na innym dysku. Po jakimś czasie go podłączyłem ponownie i zaczął działać. Po 2 tygodniach, nie mam pojęcia dlaczego tak było.
Podłącz do innego SATA czy co tam masz, bo może być jeszcze problem z płytą główną.
Chcesz odzyskać dane?
Podłączyłem tymi kablami które normalne są wpięta w stacje dysków, ale nic to nie dało. Fajnie by było gdyby się dało odzyskać dane, ale nie jest to coś koniecznego.
Mój pc (dysk) zespół się 2 dni temu, i do teraz sam się nie naprawił, może muszę poczekać trochę dłużej
PS. W sumie nie napisałem, dysk SSD.
Poczskaj, zobaczysz. Jakbys moal koszyk USB, to podlaxz przez USB jako zewnętrzny.
Nie sądzę, że wpinał kable za słabo.
No i dysk sam się naprawił, nic nie robiłem, po prostu włączyłem komputer i tyle.
Sprawdź SMART I sektory.
Przede wszystkim - jaki model?
Sprawdź info o dysku w CrystalDiskInfo bo może się coś psuje?