Dobry. Mam dość złożony problem. Dokupiłem sobie nowy dysk i zainstalowałem na nim świeżą wersję win10. Wszystko oprócz jednej rzeczy działa jak powinno. wszystko oprócz bluetooth.
Mam BT na usb, w pierwszej windzie 10 ten sam stick działa bez problemu i łączę się ze wszystkim co ma BT, kiedy przeloguję się na nowy win 10, w ogóle nie działa. Nic nie znajduje, nie jestem w stanie samodzielnie zmienić sterowników bo system uważa, że obecne są ok. Usunięcie i ponowne zainstalowanie bt też nic nie daje, bo to nadal te same nie działające stery. Kiedy próbowałem je przekopiować ręcznie (z działającej windy) do “system32\drivers” w ogóle uwaliło BT i musiałem go znowu usuwać.
Aktualizacje nic nie dają, “oryginalne” stery albo się nie instalują albo kompletnie niczego nie zmieniają. Mam płytę z asusa, wgrałem stery od asusa i nic, zainstalowałem Bluesoleil - nic. Podłączyłem moduł wifi 5 z zestawu z płytą, nie działa ani tu ani tam. Ten sam problem co powyżej.
Przeczytałem wszystkie możliwe scenariusze naprawy tego problemu i żaden nie działał. Nie mam już więcej pomysłów. Może ktoś z was miał podobnie i mu się udało to zrobić.
Szukałem również sterownika do bt w formie *.inf ale coś takiego nie jest mi dane znaleźć na necie.
Może factory reset Windowsa?
Zrobiłem reinstal i nie pomogło.
Przetestuj na jakimś innym module USB. Spróbuj usunąć sterowniki spod menedżera urządzeń. Podmienić sterowniki spod menedżera urządzeń.
Dlatego napisałem o module od asusa z wifi, w tym jest BT i nie działa w ten sam sposób. A usuwanie i instalacja sterowników nie pomaga. W menedżerze urządzeń, nawet jeśli wskażę konkretny plik, to :
- Windows twierdzi że zainstalowany jest lepszy.
- Że nie jest podpisany cyfrowo i nie zamierza go używać.
- Windows update (autowyszukiwarka) gunwo znajduje
Pewnie urządzenie ze zdjęcia?
Chyba nie pomogę. Miałem podobny problem.
Dobra panowie i panie. Znalazłem rozwiązanie zamykam temat.
.
.
.
.
.
.
.
.
.hahaha
To nie elektroda czy inny portal gdzie po czymś takim nikt nie wie nic, bo autor nie napisze jak rozwiązał problem.
Zastanawiałem się dlaczego na starym windowsie wszystko działa a na nowym nie. I tutaj proszę państwa jest słowo klucz: “stary windows”. Wcześniej instalowałem zawsze najnowsze wydanie windy z MS Creation Tool, ale na dysku poniewierała mi się stara instalka w iso z 2019. Tutaj leży pies pogrzebany, zamiast użyć nowej wersji windy, zgrałem starą i wszystko działa jak należy! Jedynym minusem było to, że miałem sporo aktualizacji do instalacji, ale nic one nie popsuły i teraz mogę cieszyć się działającym BT.
Pozdrawiam