Nie działa header("Location: page.php");


(Konradnie1) #1

Witam mam pewien problem.

Podczas logowania wszystko działa sesje itd ale nie przenosi mnie na strone na którą powinno.

Logowanie działa bo gdy się zaloguje to sam musze wpisywać adres strony i mnie wpuszcza.

Wie ktoś czemy nie działa??

Serwer vps, trzeba coś doinstalować poprawić konfiguracje??

Proscę o pomoc.


(system) #2

header("Location: http://www.foo.bar");

Innymi słowy - adres url zamiast nazwy pliku

ups, mój błąd, faktycznie wyciągnąłem Location przed cudzysłów :wink:


(WooQash) #3

Od kiedy Location przed cudzysłowem? :o

Sam manual php przedstawia to tak:

header('Location: http://www.example.com/');[/code]

(Grzesie K) #4

UP: Dokładnie to ma być jeden parametr typu string.

Może coś zostało już coś wysłane lub jakieś inne błędy, które są wyciszone. Dodaj na początku error_reporting(E_ALL); i wrzuć nam opis błędu.


(Konradnie1) #5

W którym miejscu mam dać to: error_reporting(E_ALL);??

dodałem na początku i nie wyświetla zadnych błędów.

Dobra już naprawiłem poprostu musiałem właczyć buforowanie.

wie ktoś jak włączyć buforowanie na serwerze??

Nie chodzi mi o funkcje

ob_start();

ob_end_flush();

chodzi mi o

output_buffering

jak towłącze to powinno działać ale jak w php.ini na serwerz vps dam on obok tego to nic nie daje.

Ktoś wie jak to włączyć żeby działało??