Witam.
Po reinstalacji systemu Windows XP , oraz zainstalowaniu sterowników ( w tym karty sieciowej ) , nie wiem dlaczego nie mogę się połączyć z internetem.
WIFI laptopa wykryło sieć , połączyłem się z nią po wpisaniu hasła , i połączenie nawiązane. Siła znakomita itp.
Niestety odpalam przeglądarkę IE , i nie może wyświetlić strony. Co robić ?
Spróbuj zainstalować inną przeglądarkę (inny komp, pendrive). Co może być dość kłopotliwe, bo np. Chrome musi być w wersji 49.
Pobrać z innego komputera na pendrajwa i zainstalować Internet Explorer 8.
Po nim radzę jednak dodać inną, obsługiwaną przez XP-ka przeglądarkę. Ja stosowałem Slimjet w wersji dla XP-ka i Visty:
https://www.slimjet.com/en/dlpage_xp.php
Pierwszy link od góry.
na drugim kompie ściągnąłem IE 8 , wrzuciłem na pena. Niestety po włożeniu do drugiego kompa wywala błąd nie znaleziono punktu wejścia. O co chodzi ?
Na penie miałem jeszcze ściagniętego antywirusa , ale to samo : nie znaleziono punktu wejścia.
myślę że problem może tkwić , w niekompletnie skończonej reinstalacji WIN XP. W menadrzeże urządzeń , mam dwa nieznane urządzenia , z żótymi znakami zapytania. Niestety ale nie mogę znależć lokalizacji oraz szczegółow sterownika.
Ogólnie XP to emeryt i należy się zastanowić czy na pewno chcesz w niego “inwestować”.
A moje lenovo t60 z 2 GB ramu , 1,66 GHz , Intel CoreTM 2 CPU T5500 “pociągnie” np. Win7 ??
Jakby Ci to powiedzieć Mareczku… nie myślałem o Windows
Może masz XP bez SP3 i ISO pochodzi z okolic 2001 roku sprzed nawet SP1?