Możliwe, że pomyliłem kolegę z kimś innym kto pisał, że zainstalował system na czysto 64 bitowy.
Ten komunikat i brak postępu pobierania wskazuje na brak znalezienia ścieżki w internecie do aktualizacji oprogramowania kamerki (zaznaczyłeś aktualizację).
Nie ma to wpływu w sumie na działanie kamerki (samo oprogramowanie kamerki jak rozumiem się zainstalowało i masz do niego dostęp, tylko błąd dało przy jego aktualizacji).
Sprawdź faktycznie jaka wersja tego oprogramowania kamerki jest zainstalowana na tym drugim PC i taką zainstaluj.
Nie wiem skąd kolega @jajecpl pobrał ten sterownik, ale w linku który zapodał, to sterownik do twojej kamery jest w pliku .exe…albo, ja źle szukam, ale nie widzę tam w wersji spakowanej archiwum.
Bo plik exe chce władować wszystko, łacznie z dodatkowym oprogramowaniem, i wystarczy, że nie pasuje mu jakis komponent w systemie, to nie zainstaluje.
A wyodrębnoiny plik inf. jest czystym sterownikiem sprzętu, niezależnym od reszty.
OK niech próbuje.
Ale jaki jest sens, nawet jakby kamerka zadziałała w programie VLC…jeśli nie zadziała w systemie.
Wówczas nie będzie miał i tak podglądu w sieci na Skypie i tak dalej…bo, sterowniki VLC ma natywne tylko dla siebie a system je zignoruje.
Więc ten VLC nie jest właściwie mu potrzebny.
Wcześniej instalował ten sterownik z pliku .exe i wszystko zainstalowało się prawidłowo (wraz z programem do kamerki).
Dopiero jak zmienił wejście USB to pokazało mu brak aktualizacji programu…bo miał zaznaczoną automatyczną a widocznie ścieżka w programie do aktualizacji jest błędna, bo w ogóle się nie pobrała).
i dlatego w takich sytuacjach wywala się wszystko związane z urządzeniem i instaluje ręcznie od nowa.
Potrzebne biblioteki .dll ma w katalogu plug-ins, jakby nie miał w systemie
A VLC wyłącznie do przetestowania.
OK niech próbuje, bo już właściwie wszystko próbował i mogiła.
Tyle, że jak widać z opisów kolega „nieźle” sobie w systemie sam namieszał wyłączając usługi i inne rzeczy.
Powiem ci, że z dziesiątką to też ludzie mają zawracanie „d.py” co jakiś czas, gorsze od siódemki.
W dziesiątce to znowu jest tak…dzisiaj ci coś działa a jutro może być „kuku”…bo aktualizacja…
PS. No faktycznie kolega zainstalował system od nowa 64 bitowy i wrócił do 32 bitowego.
„Przepraszam za małe opóźnienie w odpowiedzi. @cyngiel_1. Sam system funkcjonuje dobrze, nie mam nic póki co na nim tylko sterowniki, program antywirusowy (Avira) i do obróbki grafiki. Na czysto go zainstalowałem po usunięciu partycji i założeniu od nowa, nowej partycji i zainstalowanie systemu Windows 7. Są prawidłowe foldery Program Files, zainstalowałem najpierw wersję 64 bit, ale strasznie mi muliło, aż za bardzo, od nowa wszystko zrobiłem ale z wersją 32 bit. I wszystko by się wydawać by…”
„Avira”…
No to widocznie nie jest dobrze zainstalowana.
W menager urządzeń kliknij prawym na kamerkę i odinstaluj /restart, a potem to co wcześniej napisałem. po kolei.
Wszystko plątasz i potem dziwisz się, że kamera nie działa.
Tutaj masz wyraźne wersje oprogramowania, które obsługuje twoją kamerę.
Z tego pliku, który zapodał @jajecpl, możesz tak jak pisał co najwyżej zainstalować sam wybrany ręcznie sterownik kamery, tak jak on pisał, ale bez tej wersji oprogramowania, które zadziała tylko w Windows 10.
A ty robisz wszystko inaczej.
Poza tym, masz inny PC na którym działa kamera i naprawdę nie możesz sprawdzić jaki jest w nim zainstalowany sam sterownik kamery (w menedżerze urządzeń) i w jakiej wersji oprogramowanie do niej?
Przecież to potrwa raptem pięć minut i będziesz wiedział na jakim sterowniku i programie ta kamera działa.