Nie działa kamerka w laptopie Acer. Wznowione!

Witam! Mam mały problem.

Posiadam laptopa acer 5532, windows 7.

Mam program acer crystal eye webcam i nie włącza mi sie poprawnie.

Chodzi o to, że kiedy się włączy nie pokazuje obrazu.

W skype też nie działa. Nie pokazuje, że jest problem z włączeniem ani nic takiego.

Wcześniej działał a ostatnim czasem przestał.

Co możecie mi poradzić?

Wiem, że nie napisałam tego jak powinnam, ale się niestety nie znam :wink:

Sprawdż jaki jest jej stan w Menadżrze urządzeń,ewentualny wykrzyknik/Urządzienia do obrazowania/.Poruszaj pokrywą laptopa,być móze uszkodzona jest taśma.

Tu podobny wątek ale dotyczy HP nie-dzialajaca-kamera-laptop-t502869.html

Zmień tytuł na konkretny,słowo “problem” powoduje wysypkę u naszych modów… :slight_smile:

Dziękuję :slight_smile:

Weszłam tam gdzie mi podpowiedziałeś.

Weszłam w właściwości tej kamerki w tym konkretnym miejscu, wyłączyłam i włączyłam urządzenie i działa poprawnie :slight_smile:

A co do tasiemki to mogę mieć uszkodzoną.

nie raz kiedy włączałam skype obraz z mojej kamerki się gubił i musiałam ruszać laptopem póki nie załapie. Nie zdarzało to się często, ale miało miejsce coś takiego.

Czy to jest duży problem?

Raczej denerwujący niż duży,kiedyś może zniknąć obraz.Oddaj laptopa do serwisu,koszt nie powinien przekroczyć 100 PLN.Taśmy mają różne ilości styków.Miłego skypowania :slight_smile:

I znowu zrobiło się to samo ;(

Próbowałam rozwiązać problem tak jak poprzednio ale tym razem już nie pomogło ;(

jak otwieram program ,acer crystal eye webcam" to albo sie nie chce wlaczy, albo jak sie juz wlaczy to nie ma obrazu i jest taki dzwiek jak przy zle otwieranym pliku. Nie wiem czy dobrze to nazwalam.

Ale nie wyskakuje zaden komunikat.

Pomóżcie.

Przeskanuj system Malwarebytes-antimalware /Pełny skan po aktualizacji bazy wirusów/. Ponownie zainstaluj program “kryształowego oczka” z podanego linka.Rozumię że masz system 64-bit. http://support.acer.com/us/en/product/d … aspx?tab=1 To jest wersja acer aspire.MBAM może uznawać za wirusy cracki do nie całkiem oryginalnych progamów.

Zrobilam jak napisałeś i nic nie wykryło.

Weszłam na ten link i pobrałam ten program i wszystko się instalowało itd.

Ale nadal to w niczym nie pomogło.

Czy coś jeszcze może być tego przyczyną?

Próbowałaś reinstalacji sterownika na ten ze strony producenta?:

http://global-download.acer.com/GDFiles … ER&SC=PA_7

Dziękuję djkamil09061991!!

Działa! próbowałam kilka razy… aż w końcu się udało :slight_smile:

Mam nadzieję, że nie działa na chwilę :wink:

Może jakiś program blokuje?

Tobie stalesz tez dziękuję za chęci :slight_smile:

Dodane 22.09.2012 (So) 23:21

Wznawiam temat! niestety…

kamerka działała mi zaledwie 6 dni… i dziś po włączeniu wyskoczył mi komunikat, dokładnie:

,Camera is not installed or camera is occupied by another user!"

co można jeszcze poradzić?

Dodane 28.09.2012 (Pt) 23:22

pomóżcie! ;(