Nie działa karta graficzna RADEON HD 5650


(Goss29) #1

Witam.

Posiadam laptopa HP PAVILION DV6 - 3004SO .

WINDOWS 7 64bit home premium


#2

 

goss29, proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie, używając opcji EDYTUJ , później Użyj pełnego edytora , popraw tytuł tematu, tak aby mówił konkretnie o problemie.

Poza tym, poczytaj w regulaminie o kolorach zastrzeżonych i to także popraw.

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.


(Goss29) #3

Czy ktoś może pomóc?Na prawdę potrzebuje pomocy:(


(JNJN) #4

Używaj sterowników od HP do Twojego modelu i systemu 7 64 (z reguły jest to jeden ster do obu kart ATI), bo często te z AMD robią problemy.

 

Możliwe również, że coś uszkodzone np: dedykowana karta?

 

Wszystkie sterowniki:

 

http://www.driverstools.com/hpcompaq-drivers/driver-hp-pavilion-dv6-3004so-entertainment-notebook-pc-for-windows-xp-vista-7/


(Goss29) #5

Instalowałam z te sterowniki i też nic. Teraz zainstalowałam ten co napisałam w opisie i działa karta ale za to nie mogę zrobić 5650 radeona. 


(JNJN) #6

Może tam jest jedna karta grafiki? i podają inną?

 

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/1764570

 

 


(Goss29) #7

Są dwie na 100% w jednej jest napisane 4200 series radeon a niżej Standardowa Karta Graficzna VGA.

Wcześniej jak instalowałam inne sterowniki nawet te ze strony producenta co dostałam to były obie karty jako VGA.

Z GPU-Z od razu załączam

http://zapodaj.net/a2cfae4049a61.jpg.html

http://zapodaj.net/df7297d068747.jpg.html

http://zapodaj.net/c69d06421a64d.jpg.html


(JNJN) #8

A kiedyś udało się na jakiś wersjach sterów poprawnie te karty zainstalować?

 

Może masz już totalny bałagan w systemie po instalacji sterowników? i trzeba zrobić porządek lub świeży system?

 

13.1

 

http://www.ngohq.com/?page=Files&go=giveme&dwn_id=1727


(Goss29) #9

Za każdym razem formatuje jak instalacja jest nieudana (Standarodwa Karta VGA).

I udało mi się dopiero teraz dobrze zainstalować kartę 4250 co jest link niżej albo w 1 poście.

Ta wersja 13.1 jest do karty 5650 czy 4250? bo do 4250 znalazłam tą wersję i śmiga laptop.

http://driverscollection.com/_45258759447cd1330c0756af15e/Download-ATI-Radeon-HD-4250-Driver-v.13.1-for-Windows-Vista-64-bit-7-8-free do 4250 a do 5650 znalazłam to: http://driverscollection.com/_448334546221aafdb8524cf2615/Download-ATI-Mobility-Radeon-HD-5650-Catalyst-Software-Suite-v.13.1-for-Windows-Vista-64-bit-7-8-free

To pytanie, nie będą się gryzły ze sobą one jeśli do 5650 zainstaluje bez instalacji catalyst?

Jeżeli coś motam to przepraszam.


(igrek) #10

Sterownik chipsetu zainstalowany?


(Goss29) #11

Szczerze to nie pamiętam na 100% , http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4062&lc=sv&cc=se&dlc=sv&sw_lang=&product=4232841#N378 z tej strony resztę steroników mam.


(JNJN) #12

No to masz wszystko, jeśli karta dedykowana sprawna musi pracować.

 

Świeży system + sterowniki do płyty + zintegrowana karta grafiki+ reszta.

 

Sterownik 13.1 obsługuje ten model karty HD5000.

 

Ale zobacz, czy po zainstalowaniu sterowników do integry, automatycznie nie zainstaluje się karta dedykowana ATI 5470.

 

I tak wygląda, że karta dedykowana jest nieoryginalna? bo specyfikacja podaje 5470?

 

http://pci-ids.ucw.cz/read/PC/1002/68c1

 

a jest chyba faktycznie zainstalowana HD 5650? chyba, że to oryginał? nie wiadomo co zostało kupione na Allegro?


(Goss29) #13

Nie wiem jak ściągnąć z tej strony co podałeś. Klikam na ID któreś i dyskusja z jednym postem się uruchamia i tyle.

I ja ściągnęłam wersje 13.1 dla wersji 4250. Nie ściągałam dla wersji które obsługuje też 5650 bo nie mogę znaleźć. 

Czyli, mam instalować wszystko ze strony HP co podałam + 13.1 http://www.ngohq.com/?page=Files&go=giveme&dwn_id=1727 z tej strony? Bo jaściągałam specjalną wersję dla 4250 catalyst 13.1 to może też dlatego nie działa ta 5650


(JNJN) #14

Pierwsze stery z HP + ewentualnie ster 13.1 lub 13.4?


(Goss29) #15

Dobrze, to zobaczę jeszcze z tego linku od Pana http://www.ngohq.com/?page=Files&go=giveme&dwn_id=1727 do tej 5650 czy zadziała. 

 

Zainstalowałam wersje 12.8 i jestcoś takiego