Nie działa klawiatura na koncie użytkownika

Na koncie administratora klawiatura działa, , w rozwiązywaniu problemów sprzętowych Win7 podaje, że działa prawidłowo, sterownik aktualny a na koncie użytkownika sprzęt widać ale nie działa. Może ma to jakiś związek z aktualizacja Firefoxa esr?
Proszę o radę

Zainstaluj jakiś system, który ma wsparcie, a producenci wydają na niego oprogramowanie i sterowniki.
Ostatnie moje dwie naprawy 7 z problemami, z klawiaturą jakie pamiętam, to były zainstalowane programy, które sobie przechwytywały to co wpisuje użytkownik i wysyłały diabli wiedzą gdzie.

Może załóż nowe konto i zobacz czy na nim będzie taki sam problem.

Raczej nie, już bugzilla pewnie by huczała, co to za partacze źle scalili łatki 0-day, że padły klawiatury.

Dziwnie to wygląda. Ciągle pytam się filozoficznie - dlaczego ? Na adminie OK, na użytkowniku Nie ! To się stało nagle przy logowaniu na OLX. Myślałam, ze nacisnęłam jakiś klawisz…potem zmieniłam ustawienia klawiatury. Jak powinny być zaptaszkowane klawisze ? Dziwne, że system podaje, że klawiatura działa prawidłowo …

Jaki system ?, jakie konto ? od dawna nic nie pobierałam a działało OK. Nie mogę nigdzie się zalogować, wpisać adresu www., czegokolwiek wyszukać…Chyba , że zaloguje się na adminie…

Wystarczy że się coś prześlizgnęło przez antywirus i zaporę i rozwaliło ci profil w Windows, może nie sprawdziłaś co joty czy wchodzisz na olx czy na podróbkę (scam, phishing jeszcze niezgłoszony do CERT Polska).

Sprawdź, czy nie włączyłaś omyłkowo jakiejś funkcji związanej z Ułatwieniami dostępu.

Zajrzyj do Centrum ułatwień dostępu w Panelu sterowania, do sekcji dotyczącej klawiatury i poszukaj czy jakaś opcja nie jest tam włączona.

Masz system, który jest już dziurawy od wielu lat. Cześć producentów nie wydaje na to nowych wersji softu, więc jest zupełnie normalne, że takie systemy łapią sobie różny syf. Zwłaszcza, jeśli ktoś nie usunął ewidentnych luk jak np. SMB stare.

Przeinstaluj, to pewnie znowu jakiś czas będzie działać. W 2024r to kończy się powoli wsparcie dla 10 a 7 to już tylko dla naprawdę ogarniętych osób, albo takich, którzy lubią kłopoty. Skoro dla ciebie założenie dodatkowego konta to problem, to nawet się nie zastanawiaj, instaluj linuksa.

Spróbuj stworzyć nowe konto lokalne (bez konta Microsoft), o nazwie jaka Ci pasuje (przykładowo „Abe”) i zobacz czy wtedy jest problem.
No i dziś praca w systemie Windows 7 to proszenie się o kłopoty.

Tak, jestem na dobrej drodze do wymiany komputera i systemu. Problem rozwiązałam poprzez usunięcie pamięci podręcznej i cache konta użytkownika. To pomogło.
Dziękuję wszystkim za chęć pomocy i zaangażowanie.

Do zobaczenia :blush:

Dało się z tym takie zrobić na 7…? Bez wersji Enterprise oczywiście.

Czyli jakiś plik wykonalny startował normalnie lub jako usługa.

Może ma jakiegoś syfa, który mu śledzi wpisy z klawiatury i coś w nim się wysypało.

Fakt. Nie jestem pewien, czy nawet z wersją Enterprise dało się. Ja używałem konta domenowego i lokalnego (a logowanie kontem MS omijam do tej pory :wink: ).

W Windows 7 nie da się założyć „Konta Microsoft” bo te pojawiło się dopiero w Windows 8.

Wiem, już odpisałem, że

Ale generalnie chodziło o założenie nowego konta, co w Windows 7 jak najbardziej się da.

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.