Witam. Przechodzę do od razu do sedna. W klawiaturze przestał działać klawisz “k”. Tak po prostu z dnia na dzień. Od razu mówię, że nic nie instalowałem i nic nie robiłem. Chodzi mi o to, żeby funkcję klawisza “k” przejął klawisz np. “Pg Dn”. Przekopałem sieć z moim problemem, ale jedyne co znalazłem to informacje jak zmapować klawisze działające. Czy istniej program, który sobie z tym poradzi, albo inna metoda? Jeśli to istotne. Windows XP SP3.
Jest klawiatura ekranowa w systemie.
Wiem. To nie jest rozwiązanie jakiego szukam.
Próbowałem. Jeśli się nie mylę to on potrafi tylko funkcje działających klawiszy zmieniać.
Albo próbowałeś i nie wiesz jak, albo nie próbowałeś, bo nie wiesz jak. Ma zastosowanie do wszystkich klawiszy - po uruchomieniu programu wciśnij Add - masz tam ustawienia obecne klawiszy w twojej klawiaturze, możesz nacisnąć K lub znaleźć je w pierwszej tabeli i przyporządkować klawisz w drugiej tabeli, zatwierdzić i zresetować i powinno być dobrze.
Nic nie pomaga. Próbowałem na kilku klawiszach i za każdym razem dalej mają swoje właściwości, tzn. nic się nie zmieniło.
Klawiatura nie uległa czasami zalaniu? Po zalaniu klawiatury właśnie są takie cyrki.
Możesz wpisać k poprzez kod ANCII. Wciskasz lewy alt i na klawiaturze numerycznej wpisujesz 75.
K = 75
k = 107