Wie może ktoś o co chodzi mam problem z komputerem gdyż podłączam klawiaturę,myszkę,monitor.Myszka się świeci monitor pokazuje brak sygnału a klawiatura wogóle nie reaguje i niewiem o co chodzi może mnie ktoś oświeci dzięki.
Komputer się zepsuł.
Niemożliwe bo komputer się włącza ale klawiatura nie reaguje i monitor wyświetla brak sygnału
Jak masz inną kartę graficzną (np zitegrowaną) to na niej sprawdź czy komputer wyrzuca jakiś błąd, ew. może masz na płycie głównej jakieś diody sygnalizujące błędy?
To komputer na 99%. Winna jest raczej albo płyta główna albo karta graficzna. Podaj pełną specyfikację
Eh… Karta graficzna z Allegro? Wyjmij ja o podepnij monitor do plyty, a przedtem jeszze tv do karty. Naposz co wyszlo.
Jestem trochę nieogarnięty i właśnie kolega pisał mi że może nie łapie sygnału z karty czy coś w tym stylu i jeszcze ze być może dysk nie wystartował
Nie pamiętam właśnie dokładnych specyfikacji ale jeśli miał bym podać to 8gb ram 1gb karta graficzna i 3ghz ale właśnie tak jak pisałem nie jestem znawca także myślałem że tutaj mi pomożecie
Nie wiedząc CO amsz w środku ciężkoustalć, ale 1GB karty wskazuje na stary model.
- zobacz czyd asz rade podpiać do karty TELEWIZOR
- na spokojnie rozkręć obudowę, odkręć kartę i delikatnie ją wyjmij, następnie podepnik monitor do wyjścia na płycie głównej (masz drugie gniazdko na niej, prawda?)
Kurde wiesz że niewiem ale jak bym wysłał jeśli się da zdjęcie to byś moze ocenił
Z wiedzą jaką posiadasz nie widzę wielkiej szansy abyś zdiagnozował problem nie wspominając o naprawie, czy wymianie. Bez urazy, ale polecam jednak wybrać się do serwisu komputerowego.
Nie no luzik ale będę próbował jak nie to właśnie tak jak piszesz do serwisu
Hej,
Weź zrób zdjęcie tyłu obudowy komputera i wrzuć na forum.
Jeśli chodzi o przyczyny, to raczej na pewno nie jest to dysk twardy. Gdyby był uszkodzony, system by nie startował, ale obraz na monitorze byłby wyświetlany. Ale podobne objawy daje też uszkodzenie pamięci RAM.
Pozdrawiam,
Dimatheus
a tył obudowy? Chodzi o wyjścia -złącza.
Co do stanu w środku, to do pedantyzmu nie zmuszam, ale z raz-dwa razy w roku warto przeczyścić lekko - zapier… wentylator i radiator nie chłodzi, a to najlepsza droga do uszkodzenia, a wcześniej przegrzania i niestabilnej pracy.
Jest to płyta główna AsRock N68-S-UCC:
https://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S%20UCC/index.pl.asp
Ma ona kartę graficzną zintegrowaną (ze zdjęcia wynika, że karta PCIex nie jest zamontowana), więc prawdopodobnie nastąpiło uszkodzenie płyty głównej.
Czyli tylko wymiana czy coś jeszcze da się zrobić
Na początek podłącz monitor pod zintegrowaną.
Czyli mam tak jak teraz do odkręconej mam go podłączyć czy mam ją wkręcić
Jeśli nadal stan komputera jest taki jak na fotce, to podłącz kabel sygnałowy monitora z tyłu komputera do niebieskiego gniazda i uruchom komputer. Napisz potem co to dało.