Cześć,
mam AIMP-a, ostatnia stabilka, od kilku wersji nie działa mi kontrola głośności(suwak). Mogę tylko całkowicie wyciszyć dźwięk, jakakolwiek inna pozycja suwaka nie przynosi reakcji.
Ktoś ma podobnie i wie jak to naprawić?
Cześć,
mam AIMP-a, ostatnia stabilka, od kilku wersji nie działa mi kontrola głośności(suwak). Mogę tylko całkowicie wyciszyć dźwięk, jakakolwiek inna pozycja suwaka nie przynosi reakcji.
Ktoś ma podobnie i wie jak to naprawić?
Może sprawdz na WASAPI i ustaw logarytmiczną głośność sterowniki od dzwieku masz aktualne
Jeszcze takiego problemu z AIMP nie widziałem
Ogólnie bardzo szybko reagują na znalezione błędy
Działa.
Ustawienie WASAPI Exclusive(PUSH) naprawia kontrolę głośności. Reszta opcji bez skutków.
Skutkiem ubocznym jest, że jeśli AIMP działa w tle to pozostałe programy, które odtwarzają dźwięk są wyciszone. Ale da się z tym żyć.
Powiem ci ja od długiego czasu używam wasapi bo na wzmacniaczu dobrych kolumnach i bezstratnym dzwieku (no i w miare karta ) różnica jest spora A to że aimp ma priorytet w odtwarzaniu przed innymi to dla mnie zaleta bo jak go włączam to oczekuje żeby on grał
Pozatym WASAPi podobno robi tak że omijane są wszelke filtry w windowsie i dzwiek jest bardziej czysty i wydaje mi się że to raczej jest prawda
Sam oceń