Więc gdy wchodze na strone np. nasza-klasa.pl pisze login, haslo, daje “pamiętaj mnie” no i gdy wchodze następnym razem nie uzupełnia mi. Kiedy wchodze w Narzędzia>Opcje internetowe>Zawartość>(w autouzupełnianiu) ustawieia, to wszysto mam “za fajkowane”. Czy moglibyście powiedzieć co mam kliknąc albo co mam zrobić ?
Jakiej przegladarki używasz?
Ewentualnie to,jesli jest to IE
Kliknij, aby otworzyć program Internet Explorer.
Kliknij przycisk Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe.
Kliknij kartę Zawartość.
W obszarze Autouzupełnianie kliknij przycisk Ustawienia.
Zaznacz pola wyboru Adresy sieci Web, Formularze, Nazwy użytkowników i hasła w formularzach oraz Monituj o zapisywanie haseł.
Kliknij dwukrotnie przycisk OK.
s0ku , popraw tytuł tematu, używając przycisku
Przecierz napisałem !
Nie weim jakiej przeglądarki używam.(internet explorer ten nowy chyba)
a i jak daje zapamiętaj to wyskakuje mi komunikat:
Czy chcerz żeby internet explorer zapamiętal to hasło?
zawsze daje tak no i nic
No to oczywiste że używasz IE
Tutaj zapamiętanie hasła w przeglądarce chyba nie ma nic do rzeczy, na n-k klikając “Zapamiętaj mnie” akceptujesz ciacho, które automatycznie Cię loguje przy odwiedzinach portalu. W każdym razie z definicji U siebie zauważyłem taką prawidłowość, że jeżeli chcę wyjść z n-k i klikam “Wyloguj” to opcja “Pamiętaj mnie” zdaje się psu na budę, żeby zadziałała muszę po prostu zamknąć przeglądarkę bez klikania “Wyloguj”. Wtedy ciacho działa i nawet po resecie kompa gdy wchodzę na n-k od razu jestem zalogowany
baz przesady taki tempy nie jestem po prostu jak wchodze na np. n-k daje login i hasło fajke na pamiętaj mnie, potem zaloguj, jak się wyloguje to mi nie zapamiętuje oraz jak zresetuje i tak dalej. wiem jak sie daje autouzupełnianie. Miałem ostatnio problemz kompem ale wszystko naprawiłam i teraz mi nie chce działac autouzupełnianie …
moze zmien przegladarke na firefoxa albo opere ja osobiscie uzywam opery chociarz firefox tez jest dobry :d
No właśnie - tą fajką wyrażasz zgodę na przyjęcie ciasteczka (cookies) no i właśnie coś mi zaświtało - może masz ustawiony zbyt wysoki poziom zabezpieczeń / prywatności ? Wejdź w Opcje internetowe i kartę “Prywatność” , jeśli masz poziom ustawiony wyższy niż “Średnio-wysoki” to ciasteczka Naszej Klasy i podobnych serwisów nie będą przyjmowane (też to przerabiałem )
mam średni aco do przeglądar jakoś do explorera jestem przyzwyczajony
Nie no spoko, ja tam też jakoś lubię IE ale ogólnie mam trzy przeglądarki IE w sumie używam jak wchodzę na Hotmaila, strony Microsoftu itp.
Co do Twojego problemu, hm, w sumie już nie wiem, może spróbuj zresetować ustawienia ? Opje internetowe > Zaawansowane i tam na dole “Resetowanie ustawień programu Internet Explorer”.
Jak tak patrzę teraz to chyba nie próbowałeś mojej wcześniejszej rady:
Ja pisałem że u mnie też tak jest, chyba że się NIE wyloguję, tylko normalnie zamknę okno przeglądarki, spróbuj tego
zanim zresetuje ustawienia to mam pytanie czy usunie mi ulubione ?
a co do tej rady to i tak nie działa …
zainstalowałem operę i działa mi autouzupełnianie. Dzięki.
Narzędzia > Preferencje > Ogólne
Zaraz pierwsza pozycja możesz wybrać bieżącą stronę, albo wpisać własną.
a to drugie pytanie? czy usunie mi ulubione po zreswetowaniu ustawien internetowych na IE?
Czy usunie to nie wiem, bo jeszcze resetowania nie próbowałem, mniemniej jednak to żaden problem możesz je po prostu wyeksportować na Pulpit, do Moich Dokumentów, na pendrive… gdzie Ci się podoba i w razie czego je przywrócić (przydatne też jak musisz strzelić formata).
W IE7:
Kliknij gwiazdkę z plusem (po lewej stronie, obok tej dużej gwiazdki “Ulubione”) > Importuj i eksportuj > Dalej > Eksportuj ulubione > wybierz które (pewnie cały folder będzie) > Eksportuj do pliku lub adresu i tam poprzez “Przeglądaj” lub jeśli znasz ścieżkę - ręcznie wybierz sobie gdzie ma być zapisane.
W razie gdyby ulubione wsiąknęły po resecie ustawień klikasz tą naszą gwiazdkę i zamiast eksportuj wybierzesz importuj ulubione i wskażesz wcześniej zapisany plik
dobra na operze mi działa lecz na explorer nie, macie jeszcze jakies pomysły ? (zresetowałem ustawienia)
Otwórz notatnik i wklej
zapisz jako plik.reg >> wszystkie pliki
powstanie plik o takiej ikonie
w który dwa razy klikniesz potwierdzisz chęć dodania do rejestru potem restart
Zrobiłem tak jak powiedziałeś no i weszłem w nasza-klasa.pl no i nadal mi nie działa.