Nie działa mi autouzupełnianie.Nie uzupełnia mi hasel na str

Więc gdy wchodze na strone np. nasza-klasa.pl pisze login, haslo, daje “pamiętaj mnie” no i gdy wchodze następnym razem nie uzupełnia mi. Kiedy wchodze w Narzędzia>Opcje internetowe>Zawartość>(w autouzupełnianiu) ustawieia, to wszysto mam “za fajkowane”. Czy moglibyście powiedzieć co mam kliknąc albo co mam zrobić ?

Jakiej przegladarki używasz?

Ewentualnie to,jesli jest to IE

Kliknij, aby otworzyć program Internet Explorer.

Kliknij przycisk Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe.

Kliknij kartę Zawartość.

W obszarze Autouzupełnianie kliknij przycisk Ustawienia.

Zaznacz pola wyboru Adresy sieci Web, Formularze, Nazwy użytkowników i hasła w formularzach oraz Monituj o zapisywanie haseł.

Kliknij dwukrotnie przycisk OK.

s0ku , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Przecierz napisałem !

Nie weim jakiej przeglądarki używam.(internet explorer ten nowy chyba)

a i jak daje zapamiętaj to wyskakuje mi komunikat:

Czy chcerz żeby internet explorer zapamiętal to hasło?

zawsze daje tak no i nic

No to oczywiste że używasz IE :wink:

Tutaj zapamiętanie hasła w przeglądarce chyba nie ma nic do rzeczy, na n-k klikając “Zapamiętaj mnie” akceptujesz ciacho, które automatycznie Cię loguje przy odwiedzinach portalu. W każdym razie z definicji :stuck_out_tongue: U siebie zauważyłem taką prawidłowość, że jeżeli chcę wyjść z n-k i klikam “Wyloguj” to opcja “Pamiętaj mnie” zdaje się psu na budę, żeby zadziałała muszę po prostu zamknąć przeglądarkę bez klikania “Wyloguj”. Wtedy ciacho działa i nawet po resecie kompa gdy wchodzę na n-k od razu jestem zalogowany :slight_smile:

baz przesady taki tempy nie jestem po prostu jak wchodze na np. n-k daje login i hasło fajke na pamiętaj mnie, potem zaloguj, jak się wyloguje to mi nie zapamiętuje oraz jak zresetuje i tak dalej. wiem jak sie daje autouzupełnianie. Miałem ostatnio problemz kompem ale wszystko naprawiłam i teraz mi nie chce działac autouzupełnianie …

moze zmien przegladarke na firefoxa albo opere ja osobiscie uzywam opery chociarz firefox tez jest dobry :d

No właśnie - tą fajką wyrażasz zgodę na przyjęcie ciasteczka (cookies) no i właśnie coś mi zaświtało - może masz ustawiony zbyt wysoki poziom zabezpieczeń / prywatności ? Wejdź w Opcje internetowe i kartę “Prywatność” , jeśli masz poziom ustawiony wyższy niż “Średnio-wysoki” to ciasteczka Naszej Klasy i podobnych serwisów nie będą przyjmowane (też to przerabiałem :wink: )

mam średni :confused: aco do przeglądar jakoś do explorera jestem przyzwyczajony :confused:

Nie no spoko, ja tam też jakoś lubię IE ale ogólnie mam trzy przeglądarki :wink: IE w sumie używam jak wchodzę na Hotmaila, strony Microsoftu itp.

Co do Twojego problemu, hm, w sumie już nie wiem, może spróbuj zresetować ustawienia ? Opje internetowe > Zaawansowane i tam na dole “Resetowanie ustawień programu Internet Explorer”.

Jak tak patrzę teraz to chyba nie próbowałeś mojej wcześniejszej rady:

Ja pisałem że u mnie też tak jest, chyba że się NIE wyloguję, tylko normalnie zamknę okno przeglądarki, spróbuj tego :slight_smile:

zanim zresetuje ustawienia to mam pytanie czy usunie mi ulubione ?

a co do tej rady to i tak nie działa … :frowning:

zainstalowałem operę i działa mi autouzupełnianie. Dzięki.

Narzędzia > Preferencje > Ogólne

Zaraz pierwsza pozycja :slight_smile: możesz wybrać bieżącą stronę, albo wpisać własną.

a to drugie pytanie? czy usunie mi ulubione po zreswetowaniu ustawien internetowych na IE?

Czy usunie to nie wiem, bo jeszcze resetowania nie próbowałem, mniemniej jednak to żaden problem :wink: możesz je po prostu wyeksportować na Pulpit, do Moich Dokumentów, na pendrive… gdzie Ci się podoba i w razie czego je przywrócić (przydatne też jak musisz strzelić formata).

W IE7:

Kliknij gwiazdkę z plusem (po lewej stronie, obok tej dużej gwiazdki “Ulubione”) > Importuj i eksportuj > Dalej > Eksportuj ulubione > wybierz które (pewnie cały folder będzie) > Eksportuj do pliku lub adresu i tam poprzez “Przeglądaj” lub jeśli znasz ścieżkę - ręcznie wybierz sobie gdzie ma być zapisane.

W razie gdyby ulubione wsiąknęły po resecie ustawień klikasz tą naszą gwiazdkę i zamiast eksportuj wybierzesz importuj ulubione i wskażesz wcześniej zapisany plik :slight_smile:

dobra na operze mi działa lecz na explorer nie, macie jeszcze jakies pomysły ? (zresetowałem ustawienia)

Otwórz notatnik i wklej

zapisz jako plik.reg >> wszystkie pliki

b57f17008275c957m.jpg

powstanie plik o takiej ikonie

062aec4c9b51c033m.jpg

w który dwa razy klikniesz potwierdzisz chęć dodania do rejestru potem restart

:slight_smile:

Zrobiłem tak jak powiedziałeś no i weszłem w nasza-klasa.pl no i nadal mi nie działa.