Nie działa mi mikrofon


(Csdaren) #1

Siema mam taki problem gdy sprawdzam mikrofon czy działa słychać tylko gadu a jak ja coś mówie to mnie nie słychać jaki może być problem?


(XMan) #2

Jaki masz system, płytę główną oraz kartę dżwiękową ??

/ wystarczy system i karta dżwiękowa /.

Jak nie wiesz to zainstaluj Everest Ultimate Edition :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... +4.60.1500

  • to jest wersja trial i również na Vistę.

Jeżeli nie masz Visty to możesz zainstalować za free :

AIDA32 : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ation+3.93

lub EVEREST Home Edition : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ition+2.20

w Komputer -> Podsumowanie odczytaj dane.

Korzystasz z przedniego panelu komputera ??

Muza działa bez problemów ??

Sprawdzałeś mikrofon na innym komputerze albo inny mikrofon na swoim ??


(Csdaren) #3

Z tylnego korzystam

Muza działa

Nie bo normlanie wszystko działało wszedłem dziś chciałem gadać przez ventrilo i nagle mnie nie słychać sprawdziłem na steam czy słychać nie ale jak ktoś sie zrobi dostępnym na gadu to słychać ten dźwięk nie wiem czemu.

Mam XP i które mam zainstalować? I co to wogóle jest?


(XMan) #4

Narazie nic nie rób jeżeli do tej pory było OK.

Może to być tylko chwilowe - za słaby internet lub przepełnienie serwera.

Sprawdż jaką masz prędkość internetu :

http://www.numion.com/yourspeed3/run.ph ... ctdefaults

To są programy do identyfikacji sprzętu i oprogramowania - wszystko jest w opisie programu.

Zainstaluj tylko jeden np. EVEREST Home Edition :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ition+2.20

  • nie zaszkodzi, dużo się dowiesz na temat swojego komputera np. temperatury podzespołów a jak będą potrzebne jeszcze kiedyś dodatkowe informacje na forum to szybko podasz. :slight_smile:

(Csdaren) #5

Download speed: 527.57 (65.94) 100%

Upload speed: 134.98 (16.87) 100%

Surfspeed inside Poland: 276.54 (34.56) 100%

Latency: 231 milliseconds

a ten program na co mi on?

ja chce tylko żeby mi działał mikro mówiłem już o co chodzi

normlanie wszystko działało wszedłem dziś chciałem gadać przez ventrilo i nagle mnie nie słychać sprawdziłem na steam czy słychać nie ale jak ktoś sie zrobi dostępnym na gadu to słychać ten dźwięk nie wiem czemu.


(XMan) #6

Sprawdż jeszcze czy masz wszystko prawidłowo ustawione w Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio.

Na co ten program to wyrażnie napisałem a jak mnie nie rozumiesz to jest jeszcze opis programu. Jak nie rozumiesz nawet opisu na vortalu dobreprogramy to już nic nie poradzę. :frowning:


(Csdaren) #7

nie wiem co jest nie chce mi działać ;/


(Csdaren) #8

pomóżcie porśba


(XMan) #9

Ale jak mamy pomóc na odległość jak Ty nie chcesz podać to co wyrażnie napisałem.

Może trzeba przeinstalować sterowniki do karty dżwiękowej i musisz podać w/w dane na temat komputera.

Sprawdziłeś mikrofon tak jak radziłem - może uszkodzony ??

A może wystarczy tylko przeinstalować to ventrilo ??

Ciągle powtarzasz że chcesz tylko żeby mikrofon działał. :o

Zaraz idę spać to się pomodlę i może zadziała bez Twojej współpracy. :slight_smile:


(Csdaren) #10

A gdzie moge sprawdzić jaką mam tą karte dźwiękową ?


(XMan) #11

Zawsze zaczyna się od najłatwiejszych/najprostrzych rzeczy.

Pytam trzeci raz :

Sprawdzałeś mikrofon na innym komputerze ?

Sprawdziłeś ustawienia ?

Przeinstalowałeś ventirilo ?

Jakie masz kodeki ?

Wreszcie mi odpowiesz czy nie ??