Nie działa mi polecenie: msconfig


(Maja30 44) #1

Witam

w poleceniach uruchom działa mi tylko notatnik, żadne polecenie, kt ma uruchomić jakoms aplikacje syst. win XP home nie dziala :oops:. usuwałam bez efektu DSO Expoloid ( 5 plikow)- w tym celu zainstalowałam kilka urzadzen do likwidowania tego czegoś … jednak nie wszystkie daly sie uruchomic moze cos pokreciłam. Poprawiłam system płytka XP ale bez formatowania dyskow. Jeszcze to ustrojstwo się wiesza i wyrzuca mnie z netu. Czasami gdy klikam moj komp. nie moze odnaleźć dysków. Czy musze raz jeszcze przeinstalowywac z formatem? Przyznam sie szczerze że juz mam dosc instalowania wszystkiego na nowo. Juz instalowałam XP 9 raz 5 z formatem - na tym komp a mam ten system od 2 tyg. :evil:

Pozdrawiam

Maja


(Przemoxmx) #2

wklej kog z hijackthis


(Maja30 44) #3

ten log tez sie nie uruchamia

:? cos musi byc z systemem


(Przemoxmx) #4

czekaj zaraz postaram sie zapodaj ci hijackthis z innym rozszezeniem czekaj cierpliwie

Złączono Posta : 20.12.2005 (Wto) 14:12

http://www.kemot301.tarchomin.pl/files/hijackthis.com

Złączono Posta : 20.12.2005 (Wto) 14:12

http://www.kemot301.tarchomin.pl/files/hijackthis.com

Złączono Posta : 20.12.2005 (Wto) 14:15

i co da rade zrobic loga?


(Maja30 44) #5

Dobra poszło - ale miał jakis problem z ad aware

to wyniki:

I co dalej?


(Przemoxmx) #6

trzeba by poczekac az ktos go sprawdzi… ja sie ciut znam moge ci powiedziec co usunac ale nie gwarantuje ze to zalatwi problem i moge ci kazac usunac jakis wpis co jest potrzebny ale wrazie czego se go przywrucisz

Złączono Posta : 20.12.2005 (Wto) 14:30

pousuwaj to chyba ze znasz ktorys z tych programow i wiesz ze go instalowales (musisz miec pewnosc) wtedy nie usuwaj…

Złączono Posta : 20.12.2005 (Wto) 14:31

przegladam loga dalej


(Maja30 44) #7

o kryzysie jak przywroce :shock:


(Przemoxmx) #8

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip…{583DF849-5F38-475E-AD4A-692AD02A8C9B}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164

zapytaj dostawcy internetu o taki wpis moze to cos od niego a jak nie to kasuj

Złączono Posta : 20.12.2005 (Wto) 14:33

ze co? nie martw sie nic sie nie stanie najwyzej jakis programik ni bedzie startowal z windows a przywracanie jest proste


(adpawl) #9

Oj, oj, oj… przemo86, nie zgaduj jak nie wiesz !!


(Przemoxmx) #10

wiec mowie ze sie nie znam :slight_smile: ale moge cos zasugerowac a jakby co to przywroc… wiem ze CTFMON.exe jest prawidlowy ale oblo mi sie o uszy na paru forach ze kompletnie nie potrzebny…


(Maja30 44) #11

to sagem chyba

  • to skaner

Złączono Posta : 20 Grudzień 2005, 14:45:49

nie idzie

:wink:


(adpawl) #12

Dokładnie! Tak więc nie ruszaj… :slight_smile:

Kasujesz te wpisy i usuwasz oznaczone pliki:

Z autostartu możesz ewentualnie wyłączyć programy: jusched.exe , ctfmon.exe, msmsgs.exe, osa9.exe, watch.exe

Przeskanuj system programami: AdAware, SpybotSD (do pobrania na vortalu) i dobrym programem antywirusowym.

Na koniec pobierz i zainstaluj ServicePack2

BTW

W jakim sensie nie idzie?

Musisz pobrać, kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać: Zainstaluj

…potem wypada zrobić reset i już powinno wszystko chodzić :wink:


(Maja30 44) #13

przepraszam ze sie nie odzywałam ale wcieło mi kompa calkiem - nastepny format dyskow i kolejne instalacje. System mi sie zawieszal przy SpybotSD - nic nie dzialało … a AdAware nic nie wykrywał inne skanery tez nic. Co mam zrobić aby sie ustrzec przed kolejnymi formatami? Jakie mam ServicePack2 wkleić - żeby mi sie nie pojawił kluczyk?

a ten link nie szedł - nie pokazywał mi zainstaluj tylko otworz.

kurcze mam ochote wrocić do win98

Złączono Posta : 20 Grudzień 2005, 18:57:03

zume tylko zdazyłam usunąć :-/ … - to gra


(adpawl) #14

W przeglądarce prawoklik na linku > Zapisz element docelowy jako… - tak można pobrać :wink:

W kwestii zabezpieczenia:

Poza SP2 - bo to podstawa

Programy: Windows Worm Door Cleaner i BugOff

Firewall+dobry program antywirusowy

AdAware, Spybot, Ms Antispyware


(Maja30 44) #15

moge prywatne pytanko na temat


(Asterisk) #16

Przecież to jasne instalujesz SP2 - to mieć musisz.

Pozostałe programy - powinnaś


(fiesta) #17

To jak się nie znasz to się nie wypowiadasz w kwestiach logów i tyle :!:

Następne porady tego typu zostaną odpowiednio uhonorowane :twisted:


(Golden Finger) #18

Od czasu jak przesiadłem się na XP (będzie już jakieś 2 lata), Win98 oglądam u innych.

Abyś miała jak najmniej problemów, napiszę Ci jak ja robię instalację XP.

Po pierwsze ściągnij łatkę na blastera

http://download.microsoft.com/download/ … 86-PLK.exe

Przekopiuj łatkę na dyskietkę, odłącz kompa od Neta.

Zainstaluj system XP, wgraj łatkę na blastera, zinstaluj antywira, podłącz kompa pod Neta i uaktualnij Antywira.

Jeśli masz już SP2 to go zainstaluj, później wejdź w Windows Update i ściągnij wszystkie poprawki krytyczne

Nigdy, od pojawinia się blastera w Sieci, nie instaluję systemu z podłączeniem do Neta.

Tak się porobiło, że przy podłączonym kompie do Neta instalcja najczęściej kończy się natychmiastowym ściagnięciem wirusa na dysk.

Przy instalowaniu Pandy Titanium, nie włączaj od razu Firewalla, włączysz go później, jak wszystko będzie działało.

Ewentualnie spróbuj wyłączyć Firewalla przed ponownym instalowaniem syetmu, może on nie pozwala uruchomić pewnych programów. Może niechcący kliknęłaś blokowanie niektóych rzeczy na kompie??

:okulary:


(Jaszek Kkj) #19

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=53352

-cały opis problemu :mrgreen:


(Tomek Zamlynny) #20

sprawdz czy na dysku jest plik o nawie msconfig.exe który musi sie znajdować C:\windows\system32 może być to spowodowane błędem Path

start=>> uruchom CMD

path