wczoraj odebralem z serwisu komputer z nowym dyskiem twardym i odrazu w serwisie wgrali mi windowsa xp pro 2002 +sp2 i w nic grac nie moge poprostu kiedy wlanczam gre resetuje mi sie komputer , to samo w przypadku filmow … wgralem oczywiscie sterowniki do karty i directcx’a 9.0c nie wiem co dalej robic , czy jedynym wyjsciem jest format lub zmiana windowsa?
Czy ten komp jest dobrze podłączony( Elementy w srodku) Proponuje wracac z nim do serwisu. )
raczej tak - napisz jaki ten dysk czy załozone masz partycje ,wydaje mi sie ze ten Windows jest “lewy” i bedziesz miał z nim kłopoty najlepiej by było zdjąc partycje z dysku całego spormatować załozyc nowe i dopiero wgrać poprawnie system - ale jezeli to robili spece w serwisie i pewnie zapłaciłeś za to - to zrób tak jak mowi Lazikar w pudło i spowrotem serwis ( weż te gry co ci nie działały niech wgraja i przetestują )
ten koles mowil , ze musial wgrac os jakis zeby sprawdzic czy dziala dysk . Stworzyl tez tylko jedna partycje (ale o tym sie dowiedzialem po powrocie do domu ). Oczywiscie na poczadku chcial odemnie wyciagnac 50 zl … dobrze ze mu nie zaplacilem tyle … chyba jednak wole sam podzielic od nowa na partycje i wgrac windowsa niz znow jechac do tych ‘‘speców’’
dzieki za rade i pozdrawiam
===========================
proszę popoprawiać błędy
monczkin
z calym szacunkiem ale:
stary a co ma lewy windows do poprawnego dzialania???
po co oddales kompa do “specow” skoro reinstalka windy jest banalna koles skasowal Cie za cos takiego ? “spec” powinnien pomoc w inny sposob tak zebys mial zachowane swoje pliki itd skoro potrafisz sam podzielic dysk na partycje to nie wieze ze nie umiesz przeinstalowac windowsa
trudno nie zauwazyc… :shock: kolo odebral kompa z nowym dyskiem
surim no faktycznie zagapilem sie co nie zmienia faktu ze i tak hayabusa zaplacil za bezsens:) sam mogl wymienic dysk i wgrac winde prawda?
ja bym tak zrobil choc by dlatego ze nie lubie jak cos jest ustawione nie tak jak chce jak zrobi to sam to napewno wszystko zadziala mam takie babskie przeczucie
pozdro all
=========================
proszę poprawić błędy
na forum używamy języka polskiego
monczkin
Jestes jednym z tych specy??? :lol:
Jak żle przerobiony to niestety ma duzo. Jak instalował spec od siedmiu bolesci to tym bardziej.
Zreszta jak chciał 50 zł za instalke bez poprawnych partycji.
Zastanawiam się tylko jaki to jest dysk??? sata???
lazikar Będę szczery ***** mnie to co myślisz o mnie i o moim doświadczeniu z komputerami.
Źle przerobiony? w sensie jak kurde… podałeś tu skrajny przypadek *************************************** a ta wybrana może być zla:) ****************
punkomuzykant wyluzuj kolego nie jestes u siebie w piaskownicy.