Jakiś czas temu kupiłam mikrofon, ale cały czas wszyscy mi mówią, że mnie bardzo słabo słychać, chociaż dźwięk jest ustawiony na 100% wszędzie. Próbowałam zmieniać coś w ustawieniach ale nawet nie wyświetlają się niektóre opcje. Czytałam inne poradniki itd jak wchodzę w dźwięk>nagrywanie>mikrofon(który jest ustawiony jako domyślny) i tam wyświetlają mi się tylko: Ogólne, Nasłuchiwanie, Poziomy i Komunikacja, z tego co wiem powinny być tam jeszcze Rozszerzenia, których nie ma. Oprócz tego w ogólnych pisze, że brak dostępnych informacji dotyczących gniazda. Mikrofon ma wejście USB. Pilnie proszę o pomoc.
Jaki mikrofon, system operacyjny?
O co chodzi z tym USB? To nie mikrofon na standardowe wejście audio?
Jeśli tak to czy czasami nie karta dźwiękowa Realtek + karta graficzna NVIDIA?
Bo tak się składa że mój kolega miał podobnie. Nie działał mu mukrofon (w słuchawkach) kupił nowe też nie działał. Okazało się że był jakiś konflikt sterowników czy coś.
Jak wspomniano powyżej, napisz jaki to mikrofon. Mikrofony USB są różne. Niektóre mają minimalny zestaw „zakładek” w ustawieniach, inne mają ich więcej. Zakładki bywają różnie nazwane. Niektóre mikrofony USB są po prostu kiepskie ale zazwyczaj można włączyć gdzieś tzw „Microphone boost” który drastycznie zwiększa czułość.
Tak karta graficzna to NVIDIA, dokładnie: NVIDIA GeForce GT 740 i karta dźwiękowa to Realtek, w takim razie orientuje się ktoś co można z tym zrobić? Mam Windows 7
Nie wiem jak nazywa się mikrofon wiem tylko, że to mikrofon pojemnościowy.
Jeżeli to mikrofon USB to jest niezależny od karty dźwiękowej. Może jakieś zdjęcie mikrofonu?
Coś takiego
Skoro nie wiesz jak się nazywa to jest może używany?
Nie, mikrofon był nowy, tylko, że to nie był jakiś szczególny kupiłam go z allegro.
Mikrofon jest z USB, czyli instaluje sobie kartę muzyczną na USB i takie urządzenie trzeba ustawić w ustawieniach.
Jeśli to 10 lub 11 to jeszcze trzeba wejść w Start > Ustawienia > Prywatność > Mikrofon . W obszarze Zezwalaj na dostęp do mikrofonu na tym urządzeniu wybrać Zmień i upewnij się, że jest włączona opcja Dostęp do mikrofonu dla tego urządzenia. A także programy jakie są używane mają dodany dostęp do mikrofonu.
Możesz w takim razie sprawdzić historię zakupów na allegro? Dawno z tego (allegro) nie korzystałem, ale powinna tam być taka opcja. Może tam będzie dokładna nazwa sprzętu.
Model mikrofonu to Bm 800
Może po prostu nie działa w W7, w końcu to system już nie wspierany i może nie być sterowników do karty, podepnij mikrofon pod płytę, do gniazd audio z pominięciem USB.
dziękuję, spróbuję
Jak włożysz zestaw słuchawko to tak samo jest. Zrób próbne nagraniem mikrofonem tym co masz i nagranie zestawem słuchawkowym. Zobacz czy jest różnica w głosie czy obydwa takie same ciche.