Nie działa mks.online


(Trojan87) #1

Nie działa mi antywirus mks online (http://www.mks.com.pl/skaner/). Jak wlaczam to okienko to mam tylko pusta ramkę :confused: i znaczek gifa w lewym gornym rogu.

Na stronce pisze:

1-

2-

mam Internet Explorer (tylko do tego , normalnie jade na firefoxie)

...................

1- nie moge wybraz zadnych opcji bo nie mam okienka antywira ;]

2- instalwoalem biblioteki systemu windows i mi nie dziala caly czas :confused: (moze gdzies indziej je trzeba zainstalowac - nie wiem)

pls help


(Monczkin) #2

Fifoler pierwsze podstawowe pytanie - jaka przeglądarka ?? Tylko pod IE to działa - pod innymi trzeba stosować pluginy


(Trojan87) #3

gdy wlazisz na MKSa pod firefoxem to tam jak wol pisze ze tylko pod IE działa :confused:

jak chce przeskanowac to wlaze na IE - ale wlasnie nie dziala wtedy mks :confused:


(Adarek) #4

W IE musisz zezwolić na instalowanie Aktive X a pozatym antywir albo zapora lub inny program anty może Ci to blokować .


(Trojan87) #5

co do blokowania to wątpię

.

ale jak mam zezwolic na instalowanie Aktive X skoro jak włączam MKSa to nic mi sie nie wyswietla -zadne okno do instalacji :confused:


(Lammermoor) #6

Poczytaj instrukcję na tej stronie

http://www.mks.com.pl/skaner/instrukcja.html

Nie masz czasem zablokowanych wyskakujących okienek?


(Trojan87) #7

dzieki za "pomoc" ale probowalem wszystkiego


(Lammermoor) #8

Robisz tak(oczywiście w IE)

Narzędzia>Opcje internetowe>zakladka"Zabezpieczenia">ikona "Zaufane witryny">odznacz "Żądaj weryfikacji serwera(https:) dla kazdej witryny w tej strefie" w polu wyżej dodaj adres

http://www.mks.com.pl/

Wydaje mi sie,ze nie siły i musi zaskoczyć.

skaner5cs.th.jpg


(Trojan87) #9

nic nie dalo


(Lammermoor) #10

Odinstaluj skaner w dodaj/usuń programy,wrzuć do "Szukaj"-skaner mks,wyczyść rejestr+restart kompa i zainstaluj na nowo.


(Trojan87) #11

Zrobiłem nic nie dało. Odinstalowalem wycziscilem, zainstlowalem biblioteki windowsa i nic - znowu ranka i puste okno.

wyslalem maila do MKSa :confused:

Złączono Posta : 08.03.2006 (Sro) 7:41

dobra po restartach kompa i jilku probach instalacji deinstalacji w koncu sie udalo :]

close topic dzieki Jagodka