Jak w temacie, tyle że tu uściślę - moje.polskieradio.pl nie działa już od kilku miesięcy. Podejrzewam, że Polskie Radio (to są ich strony i ich streamy) wyłączyło tę fają stronę internetową, na której można było posłuchać historycznych lub tematycznych audycji. Ale informacji na temat wyłączenia nigdzie nie znalazłem. Jest masa stron sprzed kilkunastu lat informujących o włączeniu tego „projektu”, o tym że uruchomiono tę stronę, ale o domniemanym przeze mnie wyłączeniu, już nie.
A z ich oficjalnych stron nadal można próbować tam wejść, bo są odnośniki i linki w menu, no tyle że… 404 i nie działa.
Czy ktoś ma jakąś pewną informację, czy to „po ciuchu” po prostu zostało wyłączone?
Na wielu stronach z radiami itp. często niespodziewanie coś ukrywają albo usuwają na stałe. Może na web archive będą archiwale audycje czy podcasty których nie da się normalnie znaleźć
@Radek68
Słuchaj:
Wygląda na to, że https://moje.polskieradio.pl/ już od dłuższego czasu nie działa – wchodzi się tylko na pustą stronę z komunikatem 404 Not Found (nginx).
Sprawdziłem:
To nie jest chwilowy błąd DNS czy serwera – domena odpowiada, ale usługa została wyłączona albo odpięta.
Na stronie Polskiego Radia brak oficjalnego komunikatu o zamknięciu serwisu.
PR promuje głównie swoją aplikację mobilną i główną stronę polskieradio.pl jako źródło streamów, więc wygląda na to, że „Moje Polskie Radio” zostało po cichu wycofane.
Może to być też zwykła awaria – w końcu wczoraj (ok. 20:00) padł Messenger i Facebook, więc takie rzeczy się zdarzają.
Jeśli ktoś znajdzie oficjalne info od Polskiego Radia (np. komunikat prasowy), to warto byłoby podlinkować, bo na razie brak potwierdzenia „z pierwszej ręki”.
post napisany z pomocą AI ChatGPT.
Ja od siebie polecam aplikację. Yam wszystko działa/ Jeśli chcesz na PC, to na pewno są inne stronki z tymi stream’ami.
Strona leży i kwiczy pewnie od drugiej połowy kwietnia (w wariancie optymistycznym dopiero od maja), zakładam że tajna odpowiedź rozsyłana po małych zamkniętych grupkach pewnie szybko światła nie ujrzy.