Nie dziala msconfig....infekcja?


(Kermeet) #1

Od jakiegos czasu mam problem z komputerem, tj od momentu gdy wlozylem prawdopodobnie zainfekowanego pena. System nie dziala stabilnie, wolno sie wlacza, no i jak napisalem w temacie nie dziala polecenie msconfig. Ponizesz zamieszczam loga z combofixa.

http://www.wklejto.pl/20370


(huber2t) #2

otwórz notatnik i wklej

Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer

usuń ręcznie folder C:\Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!


(Kermeet) #3

No wiec zrobilem tak jak napisales. Msconfig dziala.

przeskanowalem kaspersky onlineskanerem i pojawilo sie cos takiego

http://www.wklejto.pl/20452

a dr wbe wykryl cos takiego:

pskill.exe C:\WINDOWS\system32 Tool.Prockill


(Michaelp128) #4

Pobierz The Avenger, zaznacz poniższy tekst

Skopiuj :arrow: Kliknij na Paste Script from Clipboard :arrow: Execute :arrow: Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.

:!: Po wykonaniu skasuj z dysku C:\Avenger\backup.zip i wklej raport na forum C:\avenger.txt


(Kermeet) #5

Zrobione.

raport: http://www.wklejto.pl/20471

Pierwsze dwa pliki usunalem wczesniej recznie. DLatego w raporcie jest wzmianka ze nie istnieja.

Mysicie ze teraz system jest czysty??


(Michaelp128) #6

Pliki zostały usunięte.

Tak, najwyżej możesz jeszcze raz zrobić skanowanie Kasperskym dla pewności.


(Kermeet) #7

Dzieki za pomoc. Przeskanuje jeszcze raz dla pewnosci. Pozdrawiam