Nie działa Myszka w GTA SA

Witam otóz mam takie pytanie a mianowicie jak włączam GTA SA to myszką mogę ruszać tylko żaden klawisz na myszcze nie działą ( LPM, PPM i rolka ) wiem jak to najprawic w tych Procesach tylko mi chodzi o to jak to ustawic zeby zawsze podczas kazdego włączanie Komputera było Ustawione na jeden CPU zebym co chwile nie musial tego ustawic.Sprzęt z Opisu.PROSZĘ O POMOC :slight_smile: :smiley:

w Uruchom wpisz msconfig -> i tam przestaw CPU.

Nie ma, Ja szukam takiego czegoś jak zrobić zeby zawsze było CPU 1 Zaznaczone w Koligacji w porcesie gra_sa.exe i żebym nie musiał codziennie tego robic jak chce pograc w GTA SA :slight_smile: Proszę o pomoc :slight_smile:

http://youtu.be/avz8AeuuEcs

myszka-nie-dziala-gta-san-andreas-t215584-15.html

Zmodyfikuj skrót, którym uruchamiasz grę by wyglądał:

C:\Windows\System32\cmd.exe /C start /affinity 0x1 gta_sa.exe

Upewnij się tylko, że folder “rozpocznij w” to folder, w którym znajduje się gra (inaczej jej nie uruchomi) i że nie pomyliłem się w nazwie pliku gta_sa.exe - nie mam teraz zainstalowanego GTA. Jeżeli nie zadziała spróbuj w folderze gry utworzyć plik .bat zawierający:

start /affinity 0x1 gta_sa.exe

Utworzyć do niego skrót i nim uruchamiać grę.

PS

Oczywiście 0x1 to ID procesora, na którym chcesz uruchamiać grę/program. Może to być również 0x2 itd.

OgiX napisał już masz już odpowiedź

Pierwszego sposobu nie rozumiem a drugi nie działa :slight_smile:

1. Skopiuj z menu start (o ile oczywiście już go tam nie masz) na pulpit skrót do gry.

2. Wejdź we właściwości skopiowanego skrótu (prawy klik -> właściwości).

3. Wyczyść pole “element docelowy” (znajduje się w zakładce “skrót”).

4. Wklej w nie (Zakładam, ze Windows zainstalowany jest na dysku C):

C:\Windows\System32\cmd.exe /C start /affinity 0x1 gta_sa.exe

5. Kliknij “Zastosuj” lub “OK”.

6. Uruchom grę tym skrótem.