Nie działa odtwarzanie dźwięku i mikrofon

Witam, mam problem z mikrofonem i odtwarzaniem czegokolwiek, mianowicie gdy włączę jakąś muzykę czy gra wydaje jakieś dźwięki to słychać głośne szumy z mojego mikrofonu oraz mikrofon przechwytuje dźwięki ze słuchawek. Nie mam żadnych głośników ani kolumn jak coś.

Mam windows 7, kartę dźwiękową wbudowaną , sterownik realtek hd audio już aktualizowałem, próbowałem ściszać i podgłaśniać mikrofon we właściwościach, próbowałem też usuwanie akustycznego echa , tłumienie zakłóceń i usuwanie szumów. Również nie mogę otworzyć panelu Realtek HD Audio, bo nie mam go na pasku, a przy otwarcie pliku z administratorem nic nie daje.

Wyłącz nasłuchiwanie mikrofonu

pp

W start wpisz realtek - to powinieneś otrzymać odpowiedź menedżer Realtek HD Audio i stąd dostaniesz się do panelu.

Źle to napisałem, ja siebie nie słyszę w słuchawkach ale jak inni ze mna rozmawiają np. na teamspeaku to słyszą moją muzykę z youtube’a w słuchawkach albo dialogi z gry. Nasłuchiwanie miałem cały czas wyłączone. I też czasami się tak dzieje że nie słyszą moich dźwięków ale za to jakość mojego głosu się bardzo pogarsza gdy włączę muzykę u siebie.

Czyli teraz już bardziej sprecyzowałeś o co chodzi i pozostaje czekać na kogoś, kto ma ten temat bardziej ogarnięty.

Hej,

Nie masz przypadkiem w ustawieniach nagrywania dźwięku zaznaczonego jako źródła Miksu stereo zamiast mikrofonu?

obraz

Pozdrawiam,
Dimatheus

Zaznaczony jest Mikrofon, a miks stereo się nie wyświetla na tej liście

@edit
Odkryłem miks stereo ale jest wyłączony, nawet jak włączyłem go to nic nie zmieniło

To zobacz jeszcze w ustawieniach, czy nie jest ściszony bądź wyciszony.

image

Rozumiem, że mikrofon jest zaznaczony jako urządzenie domyślne? Czyli z takim zielonym kółeczkiem?

image

Jaki to dokładnie mikrofon i jaka karta dźwiękowa? A jeśli zintegrowana, to podaj model płyty głównej.