Witam! Mam problem z odtwarzaniem muzyki w open.fm. Na XP wszystko chodzi bez problemu, ale na Siódemce gdy wybiorę stację to odtwarza się tylko reklama, a potem nic nie słychać (pojawia się na zmianę napis: “Trwa buforowanie…” i “łączenie…”. Sterownik od karty dźwiękowej jest zainstalowany, korzystam z Firefox`a 3.5.2, mam zainstalowany Adobe Flash Player. Wie ktoś dlaczego nie działa :?:
nie działa na 7 ani w przeglądarce ani w gg jak koniecznie chcesz posłuchać to działa pod foobarem
Witam.
Przypuszczam, że może brakować kodeków - w przypadku tego radia to AAC+. W 7 chyba są jakieś dedykowane paczki kodeków od MS - doinstaluj. Ewentualnie spróbuj Screamer Radio, on radzi sobie ze wszsystkim:
to nie wina kodeków tylko openfm żle zrobiło odtwarzacz winna tej sytuacji jest reklama która jest nadawana po włączeniu pleyera ale że win 7 jest mało popularny portal zostawia to tak jaj jest wszak reklama jest najważniejsza a programiści kosztują…
Jak nie działa jak Mi chodzi pod seven-em idealnie.
Coś w sterownikach pogrzeb.
pozdro
Owszem - potwierdzam OPEN FM działa poprawnie na Windows 7.
Rozwiązania szukałbym w połączeniu internetowym.
Pozdrawiam
U mnie wyświetla na win 7 błąd “couldnt read aplication.ini”, wiec w sumie nie zakładam, zadnych problemów z netem czy kodekami, aplikacja po prostu nie może wystartowac, co ciekawe załączyła sie pierwszy raz poprawnie, ale po ponownym uruchomieniu komputera już nie chce sie włączyć.
To tak w sumie info dla twórców programu, może zechcą sie tym zając, to dośc istotne, aby program działał, po prostu
Znaczy w jakiej aplikacji, Foobar (czy może gg)?
Jak oficjalna aplikacja to sprawdź czy masz wersje 52.1.0.1 (czyżby oparte na Firefox 52 ESR? ):
Tak, to ta wersja, ściągałem ja pare dni temu.
OK zrobię restart i zobaczę czy u mnie też padnie aplikacja, jak chcesz spróbuj odinstalować i na nowo wykonać instalacje.
U mnie przeżyła restart systemu, może już dysk tobie pada @dawidpniewski
Wiesz co, przeinstalowałem to, nie wierzę ze po reinstalu program zajął dokładnie te same ewentualnie uszkodzone miejsce w pamięci, a ogólnie dysk raczej działa bez wiekszych zarzótów, to taki 3-4 letni SSD, ma prawo się powoli kłaść, aczkolwiek jakoś nie wydaje mi się, zobacz sam ->
Nie zalezy mi jakos specjalnie, żeby z tym walczyć, moge równie dobrze słuchać z przegladarki, ale sam błąd jest interesujący.
Ja mam taką zawartość pliku application.ini
:
[App] Vendor=Grupa Wirtualna Polska Name=OpenFM Version=52.1.0.1 BuildID=release/1_592782e Copyright="Copyright (c) 2012-2017 Grupa Wirtualna Polska" ID=OpenFM@grupawp.pl Profile=OpenFM [Gecko] MinVersion=26.0* MaxVersion=100.* [XRE] EnableExtensionManager=0 [Crash Reporter] Enabled=1 ServerURL=https://open.fm/radio/api/v3/crashreporter
application.zip (374 bajty)
Wklej plik application.ini
(trzeba wcześniej wypakować) do folderu:
%LocalAppData%\OpenFM\Application
Jak usunąłem plik to mam identyczny komunikat:
Poprawka, aplikacja nie uruchamia się nie po restarcie kompa, a po próbie ponownego uruchomienia aplikacji.
Co do tego kodu, który mi podałes, nie łapie go, miałem taki
Spróbuj np. sprawdzić czy w tle nie chodzi proces OpenFM lub ubić Firefoksy:
taskkill /f /im firefox.exe
Nie mam nawet mozilli zainstalowanej
Ale ofc wykonałem to polecenie, jednak odpowidź była taka, że nie znaleziono procesu.
OK czyli to nie wina posiadania firefox, czy zawieszonego jakiegoś procesu od OpenFM - jak pisałem to taki Firefox z modyfikacją interfejsu (brak pasków typowych dla przeglądarki).
Może trzeba posprzątać w rejestrze po deinstalacji - usunąć resztki OpenFM / Mozilla Firefox engine for OpenFM.