mam problem jeśli chodzi o opcję ‘wyłączenia komputera’ ‘start/wyłącz komputer’ przy dłuższym pracowaniu przy komputerze, po wciśnięciu tej opcji komputer wiesza się, wyświetla się klepsydra a okienko nie chce się pojawić, dopiero przy resecie komputera i załadowaniu go opcja ta działa i można spokojnie wyłączyć komputer. Tak jakby dłuższa praca PC powodowała ze nie chce się to okno pojawić O.o. Czy wiecie czego może być tego przyczyna i jak na to zaradzić ?? Jest to niezbyt wygodne resetowanie kompa przed jego wyłączeniu ;/
p.s. mogę także wyłączać komputer przez menadżera zadań Windowsa ‘zamknij/wyłącz’, ale czemu nie można normalnie i to okno się nie wyświetla? D:
P.S.2 teraz też zauważyłam, że po dłuższej pracy przy komputerze i wykorzystaniu menadżera zadań Windows komputera zawiesza się na etapie 'trwa zamykanie systemu Windows" i nie chce się wyłączyć, gdy zrestatuję go wtedy i komputer się załaduje to opcja start/wyłącz komputer działa i nie zaiwesza się w puknie '‘trwa zamykanie systemu Windows’ pomocy! ; /
ponad 2 min komputer nie chciał się wyłączyć (zresztą nie sądzę, żeby nowy komputer tak długo się wyłączał w starym to może i trwało 2 minuty ale w tym tak nie powinno], jak już wspomniałam po chamskim restarcie komputera okienko ‘start/wyłącz komputer’ działa i jak się kliknie ‘wyłącz’ to komputer wyłącza się w mniej niż 30 sek. z tego co udało mi się znaleźć to mam podobny problem jak tu: post1257068.html (tyle że ja nie wyłączałam komputera tak nagle i problem z tym 'trwa wyłączanie systemu Windows i braku okienka i klepsydra występują jednocześnie [nie stosowałam też żadnego wyłączania explorer.exe])ale rejestr nie pomógł ): ,
mam pytanie czy jakbym chciała zrobić teraz przywracanie systemu i dałabym datę sprzed 5 dni, to czy potem jakby się okazało, że to nic nie dało to mogłabym z powrotem przywrócić system do daty dzisiejszej?
chyba że ktoś ma jakiś inny pomysł, żeby pomóc bo okaże się że przywrócenie systemu w niczym nie pomoże ;/
wczoraj zrobiłam jeszcze przywracanie systemu ale w niczym to nie pomoglo, jest tak samo jak wczsniej troche zminily sie logi oto one:http://wklej.org/id/130990/ i co teraz znimi zrobić, bo to co Olcia podałaś to 2 pozycji nie ma
po 2 miesiącach przerwy ponawiam swoją prośbę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu jw. W sierpniu wyjechałam na wakacje, a potem sobie odpuściłam jakiekolwiek próby, aby naprawić to, ale ostatnio mi się przypomniało o tym i jest to strasznie irytujące, ktoś pomoże?
ostatnio przypomniałam sobie o tym poście… próbowałam pokasować niektóre logi, jednak przed próba wyleczenia komputera, korzystajac z w/w programow podaje jeszcze raz logi bo przed te 2 miesiące coś nowego mogło się ‘urodzić’ : http://wklej.org/id/252240/ Logi z HijackThis
Taki sam problem miałam, kiedy na próbę zainstalowałam pełną wersję A-squared Free z ochroną w czasie rzeczywistym ( +zapora-PC Tools Firewall Plus).Wyłączałam w dokładnie taki sam sposób jak Ty i też miało to miejsce głównie po grach i dłuższej pracy na kompie.Kiedy skończył się okres próbny odinstalowałam płatną wersję i problem się rozwiązał.