Nie działa pokaz slajdów wygaszacza ekranu


(Slawomir Guzik) #1

Problem dotyczy tylko wygaszaczy z portalu http://photography.nationalgeographic.com/photography/screensaver/best-pod-screensaver.html

1/ na tym komputerze wcześniej, przed przeinstalowaniem systemu działały te same wygaszacze z ng

2/ Po wgraniu XP Prof. (legalny) zainstalowałem wygaszacz i nie chodził

screensaverwp1.png

3/ Potem zainstalowałem allplayera i zaktualizowałem sterowniki i wygaszacz nie chodził

4/ Portem zainstalowałem wszystko co się dało (z tego co pamiętałem) javę, activex, flash i dalej wygaszacz nie działał prawidłowo, żadnych zmian

5/ Dopiero potem zainstalowałem FFDShow i wygaszacz wciąż nie działał prawidłowo,

6/ W tym czasie windows się aktualizował i to też niczego nie zmieniło w kwestii błędu wygaszacza.

7/ Na dodatek w pracy na Win XP Prof niby takim samym z podobnym zestawem softu i także niedawno przeinstalowanym wszystko działa całkowicie dobrze!

wygaszaczwg6.png

i pojawiają się co parę sekund kolejne zdjęcia, działa

8/ A na innym Win XP prof u kolegi w pracy też nie działa, dokładnie tak samo jak u mnie teraz w domu.

9/ Przywrócenie starych sterowników zintegrowanej grafiki, na których wcześniej te wygaszacze działały nie dało nic nowego :confused:

10/ Natomiast systemowy wygaszacz XP w postaci pokazu slajdów ze zdjęć zgromadzonych w moich dokumentach jak najbardziej działa poprawnie!?

11/ Dodam jeszcze, że wszystkie systemy są legalne...

Czy spotkał się już ktoś z takim problemem? Czy znalazł rozwiązanie? Czego mi brakuje do poprawnej pracy wygaszacza.

Dodam, że odinstalowałem FFD i też nie działa, puszczałem inne wygaszacze jak np simaquarium i one działają, wszystkie poza tym, którego zawsze używam #-o


(mysz 1) #2

Związane jest z podglądem obrazów , zainstaluj np. "IrfanView ".

Sprawdzałem: po rozpakowaniu ,wrzuciłem plik do systemu 32 , odświeżeniu ,działa OK!


(Slawomir Guzik) #3

A u mnie po zainstalowaniu InfanView dalej ten sam problem :expressionless:

Już podejrzewam winowajcę w postaci źle zainstalowanego programu adobe flash

beztytuuml3.png

Zwróć uwagę na czerwony krzyżyk przy ikonce flash, o ile pamiętam w pracy go nie ma i mam jeszcze drugi flash tylko, że bez tego "plugin" (tam wygaszacz chodzi), nie wiem gdzie tego programu szukać, skąd go zainstalowałem, czy mi IT zainstalowało :wink: bo na stronie adobe tylko ta wersja plugin jest dostępna . Nie znam się na tym dlatego proszę o pomoc dalej, już tyle możliwości sprawdziłem i nic nie pomaga, to zaczyna być bardzo ciekawe, jutro w pracy odinstaluje po kolei wszystko co mogę i zobaczę czy nie przestanie działać wygaszacz, może tak szybciej namierzę.


(Monczkin) #4

Proszę Nazwać Temat po ludzki, bez żadnych udziwnień. Popraw to.


(Slawomir Guzik) #5

Temat uproszczony, ok?

Odinstalowałem flash w pracy, a tam dalej działa, więc to nie jest ten problem, jeszcze raz sprawdzę sterowniki, czy ktoś miał już coś takiego? :expressionless: