Przepraszam, że tak jakby się wtrącam w temat, ale mam ten sam problem, choć dodatkowo jest on poważniejszy, gdyż:
nie działa mi tryb awaryjny ani wiersz poleceń systemu (resetuje się komputer na wybranie tych opcji przy starcie)
nie działa usuwanie żadnych wpisów wirusów w programie HIJackThis, ponieważ procesy są w użyciu.
Pytanie - jak zlikwidować wpis albo usunąć plik, które to bronią dostępu do nich za wszelką cenę i nie można ich w żaden sposób usunąć z autostartu, nawet poprzez msconfig? Regedit tak samo - usunięcie klucza prowadzącego do wirusa - niemożliwe. To dopiero trudny orzech do zgryzienia. Ten, kto mi pomoże to będzie genialny człek.
Gutek Dzięki za informację, za jakiś czas zobaczę, teraz nie chce mi się, bo do tego trzeba mieć wenę Ale dam znać, czy się udało w pierwszej kolejności SafeBootKeyRepair’em. Problem ten nie jest aż tak palący, biorąc pod uwagę, że, jak sama nazwa mówi, tryb awaryjny przede wszystkim w razie awarii jest potrzebny, ale trzeba to zrobić na wypadek awarii…
A jeśli chodzi o te złośliwe trojany to cudem usunąłem to, polegając na znalezionej gdzie indziej informacji. Krótko mówiąc: stworzyłem plik CFScript.txt i zapisałem w nim ścieżki dostępu do tych niechcianych plików i przeniosłem ten plik tekstowy na plik Combofix’a i on już reszty dokonał Usunął chwilowo ikony z pulpitu i jakoś pousuwał te wirusy, bo od resetu już nie wróciły. Ale ile z tym było męczenia, to szok… Odblokowała mi się możliwość instalacji programu antywirusowego NOD32, która do tej pory nie działała, ale tryb awaryjny nie działa. Ale jeszcze pomajstruję.