Bo tak Nieznam sie na mikrofonach kiedy podlaczam mikrofon pod komputer z przodu mi niedziala mikrofon jestem teraz w Panel sterowania > dzwiek i pisze mi ze wejscie liniowe odlaczone a jest podlaczone moze wiecie jak naprawic dziekuje
Prosze o pomoc
A jak z tyłu podłączysz?
to samo
Podłącz mikrofon do tylnego, różowego gniazda. Otwórz Panmel sterowania > Dźwięk, zakładka Nagrywanie i tam na pozycji “Mic in at rear panel (Pink)” kliknij dla zaznaczenia. Niżej kliknij przycisk “ustaw domyslne”. Potem kliknij “Właściwości” i w zakładce “Poziomy” przesuń suwak do 100%. Możesz tam również zwiększyć wydajność mikrofonu na 20-30 dB.
Uwaga! W okienku Dźwięk musisz PPMyszy uwidocznić wszystkie pozycje związane z dźwiękiem.
nie dziala
i niema czegos takiego jak “ Mic in at rear panel (Pink)
Wobec tego to, co tam wtykasz, nie jest mikrofonem! Lub nim jest, ale uszkodzonym, bądź nie pasującym stykami do tego gniazda. Dopóki nie ujrzysz tego napisu w ustawieniach, dopóty mikrofon (w tylnym gnieździe) nie zadziała.
To jest osobny mikrofon czy razem z słuchawkami? Ma jakąś nazwę czy samoróba albo w ogóle bez nazwy marki “mikrofon”? Może to tzw. micro jack 2,5mm?