Nie działa wygaszacz ekranu vista home premium


(Ben T) #1

Witam !

Po reinstalacji systemu nie działa w nim wygaszacz ekranu. W ustawieniach jest podgląd, ustawiam na odpowiedni czas ale niestety czas mija a wygaszacz się nie włącza.

Miał ktoś kiedyś taki problem ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam


(Kolmar) #2

http://blogs.sqlxml.org/bryantlikes/arc ... vista.aspx

http://weblogs.asp.net/israelio/archive ... -over.aspx

http://www.windows-now.com/blogs/chris1 ... 16537.aspx


(system) #3

Też mam viste home premium i wiem co to jest za udręka z tym systemem. Nie miałem tego problemu ale miałem wiele innych. Jednym słowem vista jest niedorobiona. Zmień system na XP to nie bedziesz miał takich problemów. Ja chyba tak zrobię. Jak powiedziałem informatykowi że chce viste to mnie wyśmiał. Wczoraj się męczylem caly dzień bo sobie ubzdurala ze nie moze mnie polączyc z internetem. Dosłównie udręka. A jeśli chodzi o ten wygaszacz to wejdż: panel sterowania-opcje zasilania tam masz różne ustawienia związane z oszczędzaniem energii.


(Ben T) #4

dzięki rokko, nie chce działac i tak... #-o co to może być...?


(Kolmar) #5

Czyli mam rozumieć, że nie posiadasz sprzętu (powodującego te konflikty) wymienionego w tych linkach ??


(Ben T) #6

mam ten sprzęt ale on nie powoduje konfliktu, sprawdzałem...może coś przeoczam...?


(Kolmar) #7

Rozwiązaniem może być ściągnięcie z Windows Update poprawki o nazwie Microsoft HID Non-User Input Data Filter.

Linki dot. w/w problemu:

http://jtsang.blogspot.com/2007/02/micr ... osoft.html

http://weblogs.asp.net/israelio/archive ... vista.aspx

http://www.vistaheads.com/forums/micros ... ilure.html

http://forums.techarena.in/showthread.php?t=943048


(Ben T) #8

Dzięki rokko i sorry, że jestem natrętny.

Microsoft HID Non-User Input Data Filter mam już dawno.Sprawdzałem już chyba wszystko. Czytałem chyba wsztystko i nie mam rozwiązania. Wygaszacz nie działa i.....


(Kolmar) #9

W takim razie przyczyna musi istnieć po stronie tego sprzętu, tak jak we wcześniejszych linkach opisano. Innej rady nie mam, przeglądałem sporo i generalnie te dwie kwestie się przewijały.


(Ben T) #10

Ok !

Jeszcze raz wszystko sprawdzę...a potem dam Ci znać.Dzięki za odp.

W dniu 08.06.2008 , o godzinie 20:10 został dopisany post przez ben.t

Hei rokko !

Wyobraź sobie, że wygaszacz znów działa, chociaż jeszcze nie całkiem, to znaczy działają wszystkie wygaszacze visty. Co zrobiłem ? Właściwie nic.Po wielu poszukiwaniach

bez rezultatu postanowiłem zastosować starą metodę ''wyłącz-odczekaj-włącz''...odłączyłem USB myszy i klawiatury ( bo tam ponoć siedział problem ). Po 10- ciu minutach podłączyłem z powrotem i... :lol: wygaszacz załapał. Ale to jeszcze nie wszystko bo inne wygaszacze nie działają. Grzebiemy dalej, zobaczymy co osiągnę.

Pozdro

W dniu 25.06.2008 , o godzinie 21:04 został dopisany post przez ben.t

Witam

To tak dla tych, którzy może będą mieć ten sam problem. Sprawdziłem wszystko jeszcze raz i okazało się, że jednak #-o wygaszacz nie działał z powodu konfliktu z

microsoft wireless laser desktop 6000 !!

Pozdro