Witam, od dwóch dni nie działa mi zaawansowane wyszukiwanie na YouTube pod względem daty przesłania, oceany czy też długości materiału. Gdy np. chcę sprawdzić skróty meczów z dzisiejszego dnia jest to niemożliwe ponieważ YouTube po sprecyzowaniu wyników na dzisiaj lub sortowanie wg daty przesłania nie pokazuje żadnej zmiany. I mam pytanie czy u was też występuje ten problem? U mnie występuję na każdej przeglądarce na androidzie, aplikacji, na PC również z wyłączonym i włączonym ublockkem. Zmiana kraju VPN również nie pomaga. Czy też macie ten problem?
Znalazłem rozwiązanie. YouTube wyłączyło zaawansowane wyszukiwania po przez filtry wg. Daty, daty przesłania, oceny etc. prawdopodobnie po to aby zapobiec łatwemu wyszukiwaniu drastycznych scen niezgodnych z wytycznymi YouTube…Nie trudno się domyślić, że chodzi tu o drastyczny film z Nowej Zelandii. Szkoda, że nigdzie o tym nie poinformowali… cenzura lvl 100.
Na PC/“google wideo” też jest ta blokada? I jak myślisz zdejmą ją kiedyś?
W wyszukiwarce google/wideo/YouTube nie ma takiej blokady, ale jakość wyszukiwania jest dużo gorsza. Nie wiadomo, najgorsze jest to, że jak wpiszesz CNN, BBS etc to winiki pokazują się w miarę dobrze a jeśli wpiszesz w wyszukiwarce YouTube coś związanego z prawicą i czymś niepożądanym przez lewicę to wyniki są rozproszone aż do 9 lat mimo, że sprecuzujesz sobie wynik na np. ten tydzień. Może być to nowy sposób cenzury i filtrowania treść. Będą po prostu zapytania które im się nie podobają rozrzucać na 9 lat dzięki czemu ciężko będzie do nich dotrzeć…Ludzie już o tym piszą a dobre programy śpi…
https://support.google.com/youtube/thread/2494861?hl=en