Nie działają filmy na VOD


(Tosini) #1

Witam. Mam problem z odtwarzaniem filmów na onet VOD. Posiadam Windows7 (64bit), używam firefoxa, mam zainstalowaną najnowszą wtyczkę silverlight-a. Po włączeniu dowolnego filmu na VOD wyświetlają się reklamy po czym następuje "ładowanie" filmu, jest czarny ekran i można tak czekać, czekać i czekać. Co ciekawe na drugim komputerze gdzie mam zainstalowane identyczne programy wszystko działa. Próbowałam już odinstalowywać wtyczkę, zmieniać przeglądarki - nic nie pomogło. Może powinnam zainstalować jakieś kodeki typu k-lite - czy to w ogóle ma coś wspólnego? Bardzo proszę o podpowiedź.


(Leszek2204) #2

witaj spróbuj zainstalować prosty program SpeedBit VideoAccelerator może pomorze


(Tosini) #3

nie pomogło


(system) #4

Mówisz że ONET VOD

a próbowałaś na innym serwisie np TVN PLAYER ? Jak wygląda sytuacja na innym serwisie?

2 sprawa, próbowałaś na innej przeglądarce np. Internet Explorer?

Co do Firefoxa weź Pomoc i informacja dla pomocy techniczek i po prawo będziesz mieć Resetowanie Firefoxa, więc go zresetuj

Jakiego masz antywirusa? Może on blokować lub firewall


(Tosini) #5

TVN PLAYER działa poprawnie. Inne przeglądarki też próbowałam. Problem jest tylko na onet VOD.


(system) #6

To wyłącz antywirusa, wyłącz w nim ochronę i jego całego na ten czas i wtedy spróbuj...

Jakiego masz tego antywirusa? Używasz też jakiś innych firewali do ochrony?


(Tosini) #7

nie mam jeszcze zainstalowanego żadnego antywirusa (nowy komp)


(pgr) #8

Zaznaczona opcja?


(Tosini) #9

wszystko zaznaczone tak jak na obrazku


(system) #10

Pisałaś do pomocy ONETU? Jeżeli nie to napisz do nich i opisz ten problem tak jak tu, napisz że inne serwisy działają itp

http://pomoc.onet.pl/1,69,kontakt.html