Nie działają motywy z deviantart.com

Cześć. Co robię nie tak? Po ściągnięciu jakiegoś motywu, następnie po zastosowaniu, nie widać zmian takich, jakie być powinny.

Musisz ściągnąć program UniwersalThemerPacher czy jakoś tak i odblokować nim możliwość zmiany motywów w Windows bo domyślnie są one zablokowane. Program zmienia 3 pliki .dll, podmienia je, masz też możliwość przywrócenia oryginalnych plików. Jeśli masz system 32bit ściągasz wersję do 32 bitowego systemu a jak masz 64 bit to ściągasz wersję i do 32 i 64 i oba musisz uruchomić i wprowadzić nimi zmiany inaczej nie zadziała na x64, później restart i motywy czy jak to woli “kompozycje” będą działać.

Dzięki kolego. Zaraz się pobawię i dam znać, czy udało się, czy też dalej pomagamy w rozwiązaniu problemu.

Dodane 14.03.2013 (Cz) 15:01

No i jest problem. Nie mam plików do patchowania. Co zrobić?

88428970159245176060.jpg

Cześć.No i raczej nie będziesz miał bo to narzędzie jest dla win 7.Na 8-kę musisz szukać coś innego,choć wątpię by coś było.Poszukaj Stardock-wypuścili łatkę na pasek zadań [lub coś podobnego] ,napisz jak coś znajdziesz. :smiley:

Tu masz o win8-coś od Microsoftu

-http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/personalize-pc#1TC=t1

Noo dobra, to mnie uświadomiłeś :slight_smile: A czy są jakieś działające programy pod ósemkę do odblokowania plików dll w celu instalowania zewnętrznych kompozycji?

Stardock to firma -zrobiła dodatki do 7-ki min.pasek w stylu Rocket Docs.

Tego nie wiem,nie mam 8-ki,i nie chcę mieć [nie podoba mi się to całe Metro],którego w RTM nie da się wyłączyć

Ok. No dobra. A co myślisz o tym programie? Faktycznie zadziała na windows 8? http://www.winmatrix.com/forums/index.php?/topic/35038-windows-8-ultra-uxtheme-patcher/

W opisach pisze,że działa[Good bye ugly Windows 8 desktop theme].Wypróbuj,tylko zrób sobie punkt przywracania. :slight_smile:

Punkt przywracania utworzony :slight_smile: A czy kompozycje z windowsa 7 pójdą? Bo przecież to ten sam system - prawie ten sam.

Dodane 14.03.2013 (Cz) 15:52

Bardziej to mi zależy na uzyskaniu takiego efektu http://ezio.deviantart.com/art/Abisso-dark-Visual-Style-Windows-8-Update-5-352915282?moodonly=1#comments Problem w tym, że nie wiem jak uzyskać taki efekt.

No ale na stronce,co dałeś link -jest cały motyw i instrukcja [English],ale jest-jak tego użyć.Temat jest na 8-kę.Jak słabo znasz English-translator pomoże[sensu trzeba będzie czasem poszukać].Z tematami z 7-ki musisz poeksperymentować osobiście,że tak powiem na własnej skórze[komputerze].Jak mówiłem ,nie mam 8-ki.Hej,dobrej zabawy ze zmianą wyglądu. :smiley:

Mam zrobioną kopię zapasową, więc śmiało mogę eksperymentować 8) u mnie Angielski być słabą stroną, no a translator to takie łamany angielski :stuck_out_tongue:

Dodane 14.03.2013 (Cz) 16:19

Mogę liczyć na czyjąś pomoc, w zastosowaniu takiego efektu? Oczywiście u mnie zastosowanie efektu.

No dobra o jaki efekt ci chodzi?Motyw jest dark,więc co?

O zastosowanie tego motywu (w całości). Opis jest po Angielsku, u mnie z tym kiepsko, a translator też kiepsko tłumaczy.

Więc tak;

-po prawej stronie na stronce przycisk"download"-po polsku pobierz[format RAR-otwórz Winrar-em lub 7- zip].Wypakuj do jakiegoś folderu,nastepnie przenieś to do C: | Windows | Resources | Themes .Po wklejeniu motywu zamknij folder Themes.Następnie PPM-na pulpit personalizuj i użyj tej kompozycji.

Niestety bez zmian. Pobierz ten theme i zobacz zawartość rar.

Dodane 14.03.2013 (Cz) 16:55

Dobra kolego, daruje sobie ten motyw windowsa. Znalazłem inne w dodatku ładne i łatwiejsze w instalacji.

Cześć-Pawelek pobrałem i w tej paczce jest motyw o nazwie abisso [notabene tylko to jest do wklejenia w c/windows/theme].Łatwiejszych w instalacji nie ma,wszystkie tematy robi ,instaluje się tak samo.

raczej C:\WINDOWS\Resources\Themes chyba że ścieżka w Windows 8 uległą zmianie

Nie nie uległa zmianie ścieżka. Problem w tym, że trzeba jeszcze jakieś “pierdoły” wrzucić do windowsa wraz z kompozycją. Kompozycja sama to za mało. Za mało, ponieważ nie ma tego efektu, jaki na screenie.