Nie dzialaja pliki exe, moj komputer itp!

Witam jak w tytule nie działają mi pliki exe, mój komputer iwgl, nie wiem co to jest skanowałem kompa kilkoma antywirusami i nic :(,nie chciał bym robić formata bo mam dyzo prac na studia…

dzięki z góry

Pozdrawiam

Artios

Nie napisałeś jaki system,jeśli Vista to spróbuj tutaj:

http://www.winhelponline.com/articles/105/1/File-association-fixes-for-Windows-Vista.html

windows xP ;/

http://winhelponline.com/exefix_xp.com

Od kiedy masz takie objawy?

od 2 tyg, jak wylacze svchost>exe to git all dziala, wiec chyba zainfekowany plik ale jak go oczyscic?

Pozamykaj porty programem WWDC.

Pokaż logi z narzędzia OTL.

Przestawiasz w nim Processes i Modules na All, Standard Registry na Standard oraz wklejasz w dolne białe okienko Custom Scans/Fixes :

Klikasz Run Scan.

Pokazujesz dwa wynikowe logi OTL.txt + Extras.txt

Zawartość logów wklejasz na wklej.org, wklej.to lub nopaste.pl, a w poście dajesz link.

Mam problem nimoge wlaczyc OTl ;/ wiec co teraz?

Co się dzieje przy próbie jego uruchomienia? Jest może przez coś blokowany?

Opisuj konkretnie stan rzeczy.

kilikam 2 razy w byle co.exe i nic sie nie pokazuje NIC!, tylko internet mi dziala;/

Zastosowałeś narzędzie, które podałem w swoim pierwszym poście?

Uruchom system w trybie awaryjnym, instrukcja XP.

Zastosuj Combofix, już w czasie pobierania zmień mu nazwę na losową z rozszerzeniem .com.

Przed uruchomieniem odinstaluj wszelkie programy tworzące wirtualne napędy (Daemon Tools, Alcohol itp.) oraz usuń sterownik SPTD narzędziem SPTDInst z opcji Uninstall (jeśli będzie zszarzałe, to OK).

Podczas pobierania i skanowania Combofixem należy wyłączyć wszelkie antywirusy i firewalle.

Pokaż log.

Chyba z rozszerzeniem .exe

Próbowałeś PPM na pliku i otwórz

Właśnie że ma być konkretnie com.

bu /cenzura/, niemoge wbic na tryb awaryjny;/

Dodane 22.03.2010 (Pn) 16:04

Wiec, pomoze ktos??!

Dodane 26.03.2010 (Pt) 8:16

Dobra dzieki za pomoc juz zrobilem formata :slight_smile: