Witam. Rok temu zakupiłem laptopa Acer ASpire E1-751g. Ostatnio przestała działać kamerka. Próbuje wszystkiego ale gdy chce zainstalować sterowniki wyskakują mi błędy pobrałem sterowniki ze strony producenta wyskakuje mi error. “Nie znaleziono kamerki internetowej”. Nie wiem czy kamerka została wyłączona w biosie. Gdy odpaliłem biosa nie ma nic tam o kamerce… Błagam o pomoc !
Hej,
A kamerka w ogóle widoczna jest w menadżerze urządzeń?
Nie jest przypadkiem tak, że przy zamykaniu matrycy laptopa słychać dźwięk podłączanego bądź odłączanego urządzenia USB? Niestety w laptopach z kamerkami dość często przeciera się kabelek łączący kamerę z płytą główną i stąd mogą pojawiać się takie objawy.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Niestety ale w menadżerze nie znalazłem jej.
Nie było nigdy takiego dzwięku
– Dodane 19.08.2013 (Pn) 15:12 –
Prosze o pomoc
Gabrys21 ,
Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Hej,
Czyli jak dla mnie na 99% uszkodzony jest przewód łączący kamerę z płytą główną. Ewentualnie możesz wejść do menadżera urządzeń i posprawdzać w gałęzi Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, jakie urządzenia podłączone są do poszczególnych portów USB wewnętrznych i zewnętrznych - zakładka zasilanie. Widać tam kamerkę albo jakieś niezidentyfikowane urządzenie?
Pozdrawiam,
Dimatheus
W menadżerze czysto ;/ czyli naprawa wita
Hej,
Niestety tak. Ewentualnie zostaje też zakup zewnętrznej kamery internetowej podłączanej do portu USB. Koszt podobny do naprawy, ale jakość w większości przypadków wiele lepsza.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Nie no na kamerke która była zamontowana nie można było narzekać cóż nie wiem czy lepiej faktycznie nie kupić jakiejś kam i po sprawie bo nie chce mi sie czekać zanim oni zamówią a to to a to to… i sie bd przeciągać. Dobrze z góry dziękuje za pomoc :). Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Gabryś.