Zakupiłem laptop toshiba l50-b z dedykowana karta graficzna amd radeon R7 M260. Problem polega na tym, że karta w ogóle nie jest używana, wszystkie mało wymagające gry sie zacinają. Ściągnąłem oczywiście najnowsze sterowniki, mogłem je zainstalowac dopiero po odinstalowaniu sterownikow to karty zintegrowanej. Próbowałem poszukać czego w biosie ale niczego zwiazanego z kartami graficznymi tam nie znalazłem. Gdy wyłaczylem zintegrowana karte graficzną w menadżerze urządzeń żadna gra sie nie otwiera dlatego stwierdzam ze radeon nie dziala. Dodam, ze mam windowsa 8.
Co znaczy “mało wymagające” gry? Ile klatek jest wyświetlane? To nie jest jakaś karta, która pozwoli Ci na granie w wysokiej rozdzielczości w dobrych detalach.
owszem, obie sa poprawnie zainstalowane w menadzerze urzadzen i nie, nie moge wybrac z jakim procesorem graficznym uruchomie gre poniewaz mam windowsa 8, nie 7. Jeszcze jakies pomysly? :C
System był na nim zainstalowany, czy sam instalowałeś?
Odinstaluj oba stery do kart grafiki z poziomu Programy, czyszczenie systemu np: Ccleanerem, restart i najpierw instaluj oprogramowanie do Integry, restart, później do dedykowanej restart.
System byl juz zainstalowany i jest zaktualizowany.
Biore sie zasterowniki tak jak napisales, z tym ze wczesniej bez odinstalowania tych od zintegrowanej nie moglem wgrac do dedykowanej. Sprobuje jak teraz.
Rozumiem, ze scan po wszystkim mam wykonac ale moze poprowadz mnie bardziej bo widze tam jedynie “scan for hardware changes” wiec nie bardzo jest co wrzucac.