Nie działające płynnie filmiki na yt


(Dudas bad boy) #1

Do niedawna na moim łączu nie było z tym problemów. Filmy nawet HD puszczone raz nie przycinały się. Teraz co jakiś czas muszą przyciąc a o HD już nawet nie wspomnę. Cały komp niby z syfu wyczyszczony. Przeskanowane NIS-em, ad-awarem, combofixem i skanerem online ArcaVir. Cookies wyczyszczone. Na wszystkich przeglądarkach dzieje się to samo. Znacie może jakieś rozwiązanie problemu?


(XMan) #2

Masz najnowszy Adobe Flash Player?

Włączone przyśpieszanie sprzętowe ?

Kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z YT --> Ustawienia --> odznacz lub zaznacz opcję "Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

lw267_Ustawienia.jpg

Jakie programy antywirusowe ostatnio zmieniałeś ?


(Radixxxk) #3

Miałem ten sam problem i mam nadal jeszcze w sumie, chodziło mi płynnie, a teraz od jakiegoś czasu przycina, dużo szukałem na ten temat i u mnie trochę pomogło zainstalowanie firefoxa i flesha od nowa z wyczyszczeniem wszystkiego po nich, nie mam kompa najnowszego, ale tak nie miałem wcześniej, zauważyłem też, że niektóre procesy skaczą m.in. Firefox, svchost, plugin-container, AvastSvc, HD chodzą mi płynnie, ale te procesy potrafią zaciąć konkretnie czasami, cały czas szukam rozwiązania jakiegoś.


(krzysiekx) #4

Jaki ISP?


(Dudas bad boy) #5

Przy włączeniu przyśpieszenia sprzętowego pojawiały mi się artefakty na filmikach a czasem cały zielony ekran więc miałem wyłączony. Ale z włączonym jest to samo. Sprawdzałem. Flash player najnowszy. Wcześniej miałem kasperskiego. Co masz na myśli przez isp?


(Radixxxk) #6

ISP czyli z jakiej firmy masz internet, dziwne, że przy włączonym przyspieszeniu, miałeś takie objawy zielonego obrazu, raczej włączone powinno polepszyć, u mnie spadło użycie procka przez to, zmieniłeś antywira, może to spowodowało te objawy.


(sla17) #7

Ścina się obraz czy sam proces buforowania materiału?


(system) #8

pierwsze co pomyślałem to to że może twój procesor nie wyrabia ale jeżeli masz parametry kompa jak te ze stopki to zdecydowanie problem leży w samej przeglądarce albo adobe flash


(darian) #9

użyj chrome on używa html5 do odtwarzania flash-y spróbuj