(Nie) działające porty USB


(Aris^^) #1

Witam

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, ze względu na dziwne zachowanie moich portów USB. Problem polega na tym, że zasadniczo porty te działają- na stałe podpiętą mam drukarkę, myszkę, a także często korzystam z połączenia komputer - telefon (Nokia) oraz komputer - aparat cyfrowy.

Co ciekawe podobne połączenie komputer - aparat lustrzankowy - nie działa.

Dużo większym problemem jest to, że podpinając jakikolwiek pendrive, nie da się go otworzyć. Co prawda mam dysk wymienny, można na niego kliknąć, ale wyskakuje okienko "Dysk w stacji dysków I jest niesformatowany, Czy chcesz sformatować go teraz".

W start < uruchom < diskmgmt.msc dysk jest wykryty z podpisem "Zdrowy" :slight_smile:

Także w menadżerze urządzeń nie mam żadnych wykrzykników, niedawno ścierając się z tym problemem instalowałem sterowniki, próbowałem aktualizować- niestety nie przyniosło to żadnych wymiernych korzyści.

Dane podstawowe:

Windows XP SE2

Płyta główna: AS ROCK A780GXH/128M/AMD780G

Bardzo proszę o pomoc, za wszelki poświęcony mi czas- dziękuje serdecznie!


(Agatonster) #2

Aris^^ ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Aris^^) #3

Problem udało mi się rozwiązać. Dla wszystkich, którzy mają podobny problem polecam program tdsskiller. Pendrive'y nie działają przez rootkita, którego niestety ani eset nod, ani kaspersky, ani avg antyspywere, ani Malwarebytes NIE WYKRYWA! Warto przeskanować, a problem zniknie :slight_smile:

Pozdrawiam


(eddie71) #4

Mając XP SP2 zapraszasz rootkity i trojany.

Same antywirusy na nic się zdadzą.

Musisz jeszcze zaktualizować system do SP3.