Nie działające porty USB!


(Damian Nawrocki91) #1

Cześć. 

Tak jak w temacie problem jest w niedziałającym USB zarówno z przodu jak i z tyłu. Konkretnie po podłączeniu danego urządzenia czy to mysz, klawiatura czy pendrive do tylnych portów nic się nie dzieje a gdy podłączam do przednich portów komputer zacina się i wtedy ani rusz. Próbowałem aktualizować sterowniki, następnie całkowicie je odinstalować poprzez Menedżer Urządzeń a następnie jeszcze raz je zainstalować i dalej tak samo. Próbowałem też naprawiać system, też nic. Wydaje mi się, że problem zaczyna się od momentu uruchomienia komputera bo wtedy także urządzenia nie działają. Proszę o jakieś dobre rady :slight_smile:

 

Specyfikacja komputera:

System: Windows XP Profesional SP3

Płyta główna: Gigabyte GA-8I915ME

Pamięć: 2GB DDR 

Procesor: Intel Celeron 3,46 GHz


(Gallusik) #2

Hej.

Rozumiem że mysz i klawiatura na jakiej działasz są na PS2.

  1. Sprawdź kondensatory na płycie czy wyglądają ok (czy nie napuchły)

  2. To może być zasilacz

  3. Sprawdź czy nie wyłamały ci się blaszki w jakimś porcie USB (może być zwarcie)


(XMan) #3

Pomimo tego że masz SP3 (powinna być) zainstaluj dodatkowo tą łatkę:

http://hostuje.net/file.php?id=41e12a0c5fca2cdc417875a8b4c61af5

 

Sprawdź…

 

Jeżeli masz myszkę oraz klawiaturę pod USB:

 

zakładka w BIOS-ie Integrated Peripherals


(Damian Nawrocki91) #4

Zasilacz sprawdzałem i po wymianie jest tak samo. Sterowniki wszystkie aktualne także od chipsetu. W BIOSIE wszystkie te są włączone. Co do kondensatorów przeglądałem i jeden jest delikatnie spuchniety.A co do samych portów na moje oko wyglądają ok.