Od kilku dni mam następujący problem. Mam modem, mysz, klawiaturę i drukarkę na USB. Czyli w sumie 4 porty zajęte. I teraz…
Korzystam normalnie z Internetu i nagle potrzebuję coś wydrukować. Włączam drukarkę i drukuje. Po wydrukowaniu gdy chcę ponownie korzystać z Internetu już niestety nie mogę…strony się nie ładują, GG też wysiada.
Bardzo dziwna sytuacja jest też podczas skanowania, bo wtedy wyłącza mi się klawiatura…kontrolki NumLock itp. mrugają. Tak jakby wszystko napięcie traciło.
Ostatnio przez przypadek podczas przepinania dysku na drugi zresetowałem ustawienia biosu. Ustawiłem wszystko w ten sposób, że komputer działa. Nie wiem, może czegoś nie ustawiłem?
Wszystko to co opisałem zaczęło się w sumie dziać od momentu zakupu klawiatury na USB, bo PS2 nie wiedzieć czemu nie działa poprawnie.
Szczerze, to ciężko mi uwierzyć, że zasilacz nie daje rady i wyłącza zasilanie dla różnych peryferiów, ale tak czy siak zasilacz można (a nawet wypada) wymienić. Ile możesz przeznaczyć pieniędzy na ten cel? Planujesz grubszą modernizację sprzętu w najbliższym czasie.