Witam,
Po wielu latach przerwy wróciłem do HTML’a ponieważ kolega prosił mnie o zrobienie małej strony.
Mam problem z formularzem kontaktowym a mianowicie maile nie dochodzą ze strony.
Nie wiem o co chodzi, to jest tylko walidacja poprawności wprowadzonych danych w formularzu - i to jeszcze chyba bo co dokładnie ten kod robi to ciężko stwierdzić.
Dlaczego też sprawdzasz atrybut inputa type i name czy jest zgodny z adresem email?
Jak wyżej. Nigdzie w tym kodzie maila nie wysyłasz. Nie wspominając o tym że wymaga to jakiegoś komponentu po stronie serwera. Bezpośrednio z przeglądarki przecież maila nie wyślesz. Ewentualnie możesz jedynie otworzyć domyślny program pocztowy z wypełnionym tematem i ewentualne treścią (w zależnosci od programu).
Bardziej chodziło o drugą część zdania cytowaną przez @bachus:
" …and start integrating it with your template or with the platform you like."
Bo wybrać to już zgaduję wybrałeś formularz który chciałeś. Teraz musisz go zintegrować ze swoją platformą, a co to za platforma to nie wiemy bo nic nie napisałeś. W ogóle praktycznie żadnych przydatnych informacji nie podałeś. W ogóle to przypadkiem wyszło, że korzystasz z gotowych szablonów formularzy …