Nie działający mikrofon Windows 7


(Serious8mysterious) #1

Witam


(Agatonster) #2

Dominiqsq

Proszę zapoznać się z tematem i poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj, umieszczonego w prawym dolnym rogu swojego posta, następnie opcji Użyj pełnego edytora, znajdującej się pod edytowanym postem.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(JNJN) #3

Sprawdź na innym mikrofonie i na tylnym gnieżdzie.


(Serious8mysterious) #4

Nic z tego :confused:


(JNJN) #5

Wrzuć screeny:

 

  • z menadżera urządzeń z rozwiniętą gałęzią kontrolery dźwięku,wideo i gier

  • z Dźwięk,zakładka Nagrywanie - mikrofon podłączony do tylnego gniazda.


(Serious8mysterious) #6

Oto i on.


(BloodyEyes) #7

A może podasz model płyty głównej, do której poszukujesz sterowników?


(JNJN) #8

Czyli w/g systemu wszystko OK.

 

Sprawdź ustawienia, bo może wyciszony,inne lub tak jak mówiłem trzeba sprawdzić na innym.


(Serious8mysterious) #9

Asus P5PL2. Tak wiem złom :stuck_out_tongue:


(BloodyEyes) #10

Z informacji, które udało mi się znaleźć w sieci, wynika, iż pasują do tej płyty sterowniki dla systemu operacyjnego Microsoft Windows Vista.

Jedyne, czego (podobno) nie ma po instalacji sterowników dla systemu Vista, to menedżer w systemowym tray’y. To jednak chyba nie będzie Ci przeszkadzało?


(JNJN) #11

A sprawdzałeś jak pracuje mikrofon na sterowniku systemowym W7? , bo może tu ruszy?

 

Spróbuj ten  ster jak coś - najpierw odinstaluj porządnie stary z poziomu Programy, czyszczenie systemu np: Ccleanerem, restart i dopiero nowy ster?

 

http://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds002475


(Serious8mysterious) #12

Niestety nic nie pomogło. Ani stery pod Viste ani to co podał kolega JNJN :frowning:


(JNJN) #13

To albo gniazda mikrofonowe uszkodzone, albo mikrofon - cudów nie ma.

 

Jesteś na 100 % pewien, że mikrofon OK i czy działał na tym kompie?


(Serious8mysterious) #14

Mikro 100% bo mam stojący i w słuchawkach oba sprawdzone na innym pc. Jak miałem zainstalowanego XP to było wszystko ok więc raczej zepsute gniazdo odpada :confused: Z tego co wiem przednie mam walnięte ale tylne na 99.9% powinno być sprawne.


(JNJN) #15

To zostaje zamontować kartę muzyczną na PCI lub kup dobrą kamerkę z mikrofonem.


(Serious8mysterious) #16

No to nie fajnie :confused:


(JNJN) #17

Lub powrót do XP?


(Serious8mysterious) #18

Dobra nie łapie o co chodzi ale jak podłączyłem słuchawki na tył, a mikro w przód zaczęło działać o.O