Wczoraj próbowałem podłączyć drukarkę przez USB.Otrzymałem komunikat,że urządzenie jest nierozpoznawalne.Próbowałem pod dwa porty jakie mam w Dell XPS 511z Win10.Niestety porty przestały działać mimo,że jeszcze kilka minut wcześniej podłączona była myszka bezprzewodowa.W menadżerze urządzeń jest informacja,że Kontroler Renesas USB 3.0 eXtensible 0.96 został zatrzymany przez Windows bo powoduje problemy (Code 43).Przeglądałem Google ale akurat większość problemów z tym kodem dotyczy nVidii albo karty sieciowej.Znalezione tutoriale nie mają zastosowania przy moim problemie.Po przejściu na tę nieszczęsną “10” to nie jedyny problem bo system też nie czyta kart pamięci ale o to pytałem w innym wątku.Zanim wyrzucę tę “10” chciałbym spróbować jednak poradzić sobie z tymi wejściami USB bo karty mogę czytać przez dodatkowy czytnik.Poza tym wszystko funkcjonuje całkiem dobrze i system jest w miarę przyjazny.
Hej,
Ja odinstalowałbym wspomniany kontroler poprzez menadżer urządzeń i uruchomił ponownie system - niech jeszcze raz zainstaluje się do niego odpowiedni sterownik.
Pozdrawiam,
Dimatheus