Nie kazdy widzi animace w swf


(Z@K_1990) #1

Witam.

Zrobiłem sobie kawałek strony www we flashu w programie SWISHmax, wrzuciłem na serwer, wszystko cacy, mi działa ok, ale połowie osob nie, widza jakis czarny ekran i nic wiecej, a czesc widzi normalna animacje, co zrobic zeby wszyscy widzieli??

to jest ten fragment strony

www.testowa111222.prv.pl

dla przykłądu ta strona tez była zrobiona w Swishu i działa

www.mega-bruki.com.pl

prosze o pomoc.


(Zielo1986) #2

hmmm zdaje się, że zrobiło się coś na wzór pop-up i jeśli ktoś ma zablokowane wyskakujące okienka to tego nie zobaczy. Spróbuj osadzić swf na stronce (np przy pomocy programu FrontPage)


(Z@K_1990) #3

ale jak bo nie wiem:P mozesz mi podac jakis kod juz gotowy czy cos...:stuck_out_tongue: nie znam sie na html.;/


(Zielo1986) #4

ja to robię tak(tylko, że ja używam flasha) . gotowy projekt eksportuje do html'a (z poziomu flasha - i mam wtedy dwa pliki html i swf, na pliku html w programie frontPage dokonuje ewentualnych zmian co do samego rozmieszczenia pliku swf na stronie). czyli w Twoim wypadku poszukałbym w Swish-u opcji eksportowanie do html'a :slight_smile: i później robiłbym dokładnie to co opisane powyżej


(Z@K) #5

tak mam eksportowanie do html'a

http://www.systemofadown.neostrada.pl/Movie2.html

takie cos ale to tez ludziom nie wchodzi co po niektorym;/


(Zielo1986) #6

na pewno dobrze eksportujesz? bo innego rozwiazania nie widze :frowning:


(Z@K_1990) #7

tak, wszystko robie ok, tlko boje sie ze to chodzi o to ze mam najnowsza wersje swisha i moze iini nie widza animacji z niego, ale watpie ;/