Nie ładuje strony na komputerze i WiFi, na 3G działa


(Karfil292) #1

Witam. Jakiś tydzień temu przestała mi się ładować pewna strona na komputerze oraz telefonie komórkowym łącząc się przez WiFi. Strona nie ładuje się na kilku przeglądarkach zarówno na komputerze jak i na telefonie. Mam juz dawno zmienione DNSy na googlowskie na routerze TP Link oraz na komputerze (tam gdzieś w panelu sterowania). Moje połączenie z internetem wygląda tak, że sygnał z kabla idzie do modemu, a potem dopiero do routera. Gdy na telefonie łączę się za pomocą transmisji danych bez WiFi strona się ładuje normalnie. Co zrobić, aby wszystko działało?


(#WireBoot) #2

Skontaktuj się z dostawcą internetowym, możliwe, że on blokuje strony. Jeśli masz zaawansowany router to zobacz tez tam logując się, możliwe ze jakimś cudem masz zablokowany tam ruch na wybranych adresach IP. Aczkolwiek wskazywałbym kontakt z dostawcą internetowym.


(Karfil292) #3

A nie da rady zresetować jakoś adresu IP na routerze? W sensie żeby jeszcze spróbować coś zrobić z tym samodzielnie…


(MrKsardes) #4

192.168.1.1 lub 192.168.0.1 adres do rutera 


(Karfil292) #5

nic nie dało :confused:


(MrKsardes) #6

Masz skypa?


(Karfil292) #7

niestety nie, nie mam kamerki. A jak możesz mi pomóc?


(drunkula) #8

Może ruch idzie przez proxy, które ma ten adres na czarnej liście - jeżeli takowe jest ustawione w przeglądarce to wyłącz / zmień, jeżeli po stronie ISP to zapewne miał jakieś powody żeby stronę zablokować.


(Karfil292) #9

Żadnego filtru rodzinnego nikt u mnie w domu nie zakładał na 100%. Czarna lista w przeglądarce też odpada bo strona nie działa na różnych przeglądarkach, w tym mobilnych. A jak sprawdzić to ISP i proxy?


(drunkula) #10

ISP do dostawca łącza, zadzwoń i zapytaj, tylko jeżeli to jakiś BDSM czy warez, to nie liczyłbym że odblokują :wink:

Proxy w zależności od przeglądarki, zapewne gdzieś w ustawieniach.


(Karfil292) #11

A niby czemu nie mieli by odblokować? Za to przecież płacę.


(MrKsardes) #12

To zadzwoń i powiedz.