Nie ładuje strony wp.pl router tp-link TD-W8901G


(Spawn) #1

Witam

Od wczoraj nie ląduje mi się strona wp.pl. Mam router tplinka TD-W8901G. operator to natie na łączu tp. Mam do sieci podłączone 3 komputery w domu przez wifi. Inne strony ląduje szybko i bez problemów. Co jest nie tak?

jeśli to jest ważne to mój serwer dns w routerze to : 62.233.233.233

ping wp.pl praktycznie nie odpowiada. możne jedna odpowiedz na kilkanaście pingów.

Proszę o pomoc.


(Neon1992) #2

Zmień na OpenDNS - 208.67.222.222 i 208.67.220.220

lub Google DNS 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Podaj wynik polecenia w CMD - tracert wp.pl


(adam9870) #3

Tak jest na wszystkich komputerach czy tylko na jednym?

Sprawdź ustawienia zapory (firewall) na komputerach i na routerze.

Czy wp.pl otwiera Ci się gdy wejdziesz na http://212.77.100.101/?

Czy wcześniej było w porządku?

Podobny temat: jestem-polaczony-siecia-jednak-nie-mam-internetu-t496653.html#p3125758

link-wn422g-nie-dzialaja-strony-t496679.html?hilit=netsh%20dump#p3125809

Pozdrawiam.


(Spawn) #4

Witam

Problem był na wszystkich komputerach. Wpisałem w konfiguracji dns w routerze

(Primary) DNS: 62.233.233.233

(Secondary) DNS: 87.204.204.204

Po zrestartowaniu nie zadziałało… wiec usunąłem te wpisy i znowu restart. Po jakis 5-10 minutach zaczęło normalnie działać.


(adam9870) #5

Czyli problem leżał po stronie konfiguracji DNS na routerze.

W razie problemów można dodatkowo spróbować przeczyścić pamięć podręczną klienta DNS na komputerach, czyli naciskamy logo Windows (flaga) + R >>> pojawi się okno Uruchamianie >>> w okno Uruchamianie wpisujemy cmd i klikamy OK >>> otworzy się okno wiersza polecenia >>> w oknie wiersza polecenia wpisujemy ipconfig /flushdns (między “ipconfig” i “/flushdns” jest odstęp). Można czyścić pamięć podręczną na przykład po zmianach ustawień adresów serwerów DNS.

Ciesze się, że wszystko działa.

Pozdrawiam.