Nie ma dźwięku


(Pablomys1) #1

Witam

Nie jestem pewien czy pisze w dobrym temacie

Ale przejdźmy do rzeczy, mianowicie wczoraj było wszystko ok i nagle komputer mi się zresetował i wyskoczyło że nie można zainstalować sterownika (high definition audio) i nie słyszę nic w słuchawach (ani w głośnikach) a także nie słychać mojego głosu przez mikrofon.

Ściągnąłem różne sterowniki ze strony realteka, lecz i to nic nie pomogło.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam


(XMan) #2

Sprawdź ostatni punkt przywracania systemu jeżeli niedawno był zrobiony.

Nie pomoże to:

zainstaluj AIDA32 - Enterprise System Information 3.94.2

Z sekcji Komputer --> Podsumowanie spisz/podaj :

--> Nazwa płyty głównej

--> Mikroukład płyty głównej

--> Multimedia (Karta dźwiękowa)

kliknij aby powiększyć :

audioh.th.jpg

Nie wykaże odpowiednich danych to zainstaluj AIDA64 Extreme Edition 2.30.1900

Podaj jeszcze jaki posiadasz dokładnie system :?:


(Pablomys1) #3

No to tak:

Przywracanie systemu nic nie dało

Windows XP Profesional (SP3)

Płyty główna:Asus P5B-E

Mikroukład:Intel Broadwater P965

Karta dźwiękowa:Analog Devices AD 1988A @ Intel 82801HB ICH8 - High Definition Audio

(jak się tu dodaje zdjęcia ?!)

Mogę dodac całośc tego co mi pokazało i to co pokazuje mi menedżer urządzeń.


(XMan) #4

Sprawdź te sterowniki do karty dźwiękowej.

Po instalacji uruchom ponownie komputer...

Wcześniej poprzednie odinstaluj.

Instalacja - kliknij aby powiększyć:

te450_instalacja.jpg


(Pablomys1) #5

Wielkie dzięki co prawda instalowałem te steroniki(ale chyba inną wersje ;/) i wszystko działa.

Niestety teraz w słuchawkach słyszę szum to chyba tylko kwestia regulacji?

Z mikrofonem też wszystko OK


(XMan) #6

Kwestia regulacji i nic tu więcej dokładniej nie pomogę ponieważ mam inną kartę dźwiękową :frowning:

Jeżeli głośniki działają to sprawdź ustawienia :wink:


(Pablomys1) #7

Wszystko naprawione

Jeszcze raz dzięki za pomoc

Temat do zamknięcia