Nie mam dźwięku w komputerze


(Kochu12) #1

Mam problem z brakiem dźwięku.Kom przeszedł formata. Na początku wszystko działało zainstalowałem sterowniki z płytek ( grafika i płyta główna) lecz po ponownym uruchomieniu komputera system nie widzi żadnej karty dźwiękowej ( ani żadnych urządzeń z tym związanym) Próbowałem reinstalować sterowniki do high definition audio ale to nie podziałało ( do odinstalowania sterownika używałem programu CCleaner. Posiadam płytę główną ASROCK od gigabyte. W  zarządzaniu komputerem przy kontroler dźwięku, gier i wideo jest żółty znak  wykrzyknika. Proszę o pomoc w razie czego mogę dostarczyć więcej info. 


(system) #2

No to dostarcz firmę i dokładny model płyty głównej oraz ile bitowy jest Twój Windows 7?


(Kochu12) #3

Win 7 64 bit. asrock p67 intel płyta główna /cenzura/ mi sie z tym gigabyte sorry 


(system) #4

Płyt Intel P67 jest 9 typów! Sprawdź na: http://www.asrock.com/support/download.asp?Keyword=p67&Type=&Socket= Stamtąd pobierz sterowniki Audio, prawdopodobnie Realtek, ale jednak musisz znać dokładny typ Twojej płyty głównej.


(Kochu12) #5

pro 3


(system) #6

Te sterowniki powinny być OK: ftp://europe.asrock.com/Drivers/All/Audio/Realtek_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(R251).zip Po pobraniu rozpakować archiwum i w folderze Audio(R251) uruchomić plik “Setup.exe”.


(Kochu12) #7

Nie podziałało. 


(XMan) #8

Zainstalowany SP1 oraz sterowniki do płyty głównej Chipset?


(Kochu12) #9

Proszę o dokładniejsze tłumaczenie.

 

Podejrzewam że po aktualizacji która przeprowadził win mogło jakoś wpłynąć na ustawienia i komputer nie znajduję karty dźwiękowej 


(XMan) #10

Zainstaluj CPU-Z

Dodatkowo wrzuć screeny z:

  1. Programy i funkcje (wszystko).

(Kochu12) #11

http://prntscr.com/8sasn2

http://prntscr.com/8sasts

http://prntscr.com/8sasy4

http://prntscr.com/8sat4h

http://prntscr.com/8satas

Cos jeszcze?

 


(XMan) #12

Zainstaluj

Chipset:


(Kochu12) #13

Co dalej zrobić?


(ybu) #14

https://support.microsoft.com/pl-pl/mats/audioplayback/pl


(Kochu12) #15

Jest napisane że nie może odnaleźć pliku MUI