Nie mam dźwięku :(((


(Katarinka 1985) #1

..generalnie ze wszystkimi sterownikami.. bywały komunikaty:. "driver Problems in win xp q322205" bądź "device doesn't exist or maybe by manually, please plug in device or reboot and try instal again", głąd rundll32, brak pliku przy instalce sterów jakiś gwimm coś tam :? . Nawet brakuje mi ostatnio tego charakterystycznego dźwięku przy odpalaniu windowsa hmm :roll: komputer ogłuchł totalnie tylko jak wirusa złapie to coś tam brzdąknie.. bo ostatnio nawet mnie zaatakowały - brat buszuje po porno stronkach :slight_smile:

Prosiłabym o poradę/pomoc 8)

nie wiem czy to wystarczy ale chodzi o:

Intel Pentium 4E, 2800 MHz (14 x 200)

płyta gł. Gigabyte GA-8I915P-G

Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [b-1] PCI

NVIDIA GeForce PCX 5300

Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller

Intel 915P BIOS for 8I915P-G F5

Windows XP Professional sp2

pozdrawiam


(Seba86mu) #2

Przeskanuj system skanerem online ArcaMicroScan.

Następnie zainstaluj sterowniki do chipsetu płyty głównej. Uruchom ponownie komputer.

Kolejno zainstaluj poprawkę Microsoftu do kart dźwiękowych HD -> UAA KB888111.

Następnie zainstaluj sterowniki do karty dźwiękowej. Uruchom ponownie komputer.

Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).


(Monczkin) #3

Boleśniejsze może być ostrzeżenie.

Przeczytaj regulamin i zasady pisania na forum. Popraw tytuł na konkretny


(Katarinka 1985) #4

Przy próbie scanu wyświetlił się komunikat "ArcaMicroscan updater.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu win 32". Przeskanowałam za pomocą Ad-aware, Avira Antivir itp. Kolejne kroki wykonałam lecz niestety dźwięku jak nie było tak nie ma. Czy mam od nowa wgrać system i spróbować ??